Lintpasta met pesto van rucola en walnoten

25/10/2018 Reageer
pappardelle rucolapesto

Ken je dat gevoel? Je hebt zin in pasta, maar je wil eens iets anders dan de klassieke carbonaraamatriciana, arrabbiata of lasagna? Wel dan is dit pastagerecht misschien wel wat je zoekt, zeker in de herfst wanneer er volop walnoten te vinden zijn. We kregen dit verrassende pastagerecht zelf ooit voorgeschoteld tijdens een vakantie in het Toscaanse stadje Asciano. We waren er zo enthousiast over dat onze gastvrouw Maria Teresa, die samen met haar man Fabio Agriturismo Il Paradiso uitbaat, graag het recept met ons deelde. Elke keer dat wij het klaarmaken, dwalen onze gedachten spontaan weer af naar die heerlijke avond op een terras in Asciano.

Ingrediënten  (4 personen)

  • 500 g lintpasta (pappardelle, tagliatelle…)
  • 120 g rucola (= raketsla)
  • 120 g walnoten (+ wat extra)
  • 2 fijngesneden teentjes look
  • 75 g geraspte parmezaan (+ wat extra)
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • een handvol kerstomaatjes
  • zwarte peper en zeezout

Bereiding  

  • Doe de rucola, de walnoten, de gesneden look en de parmezaan in de keukenrobot. Cutter fijn.
  • Voeg olijfolie toe zodat je een smeuïge pesto krijgt.
  • Kook de lintpasta (- kooktijd: zie verpakking -) in voldoende (gezouten) water, waaraan eventueel een bouillonblokje voor pasta is toegevoegd.
  • Snijd de kerstomaatjes in dunne partjes en kruid met wat zwarte peper en een beetje zeezout.
  • Giet de pasta af. Hou wat kookvocht opzij om eventueel achteraf toe te voegen.
  • Verdeel de pasta onmiddellijk in diepe, voorverwarmde borden. Lepel er de pesto over en versier het gerecht met fijngesneden kerstomaatjes en wat walnootstukjes. Strooi er tot slot nog wat geraspte parmezaan over.

 Tip

  • Deze pesto is ook heerlijk op bruschette!

pappardelle rucolapesto

pappardelle rucolapesto walnoten

pappardelle rucolapesto walnoten

***

Cosiddetto ColofonCiao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Samen met Femke Demets delen wij via deze blog onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Wij hebben ervan genoten deze tekst te schrijven.  Als je dit artikel leuk of interessant vond, deel het dan met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

 

Reacties