Zeg het met… rozemarijnkoekjes

rozemarijnkoekjes

Ben je in een romantische bui? Laat je dan zeker verleiden door deze verfijnde aperitiefkoekjes met verse rozemarijn, symbool van liefdestrouw, in de hoofdrol. Blijf het hoofd koel houden en drink er een glaasje prosecco bij. Ziehier het recept voor een 30-tal lekkere smaakbommetjes.

rozemarijnkoekjes

Ingrediënten      

  • 150 g gezeefde bloem
  • 125 g koude bakboter in klontjes (let op: geen hoeveboter!)
  • 1 à 2 eetlepels verse, fijngehakte rozemarijn
  • 1/2 koffielepel cayennepeper
  • een snuifje zout
  • 3 eetlepels versgeraspte parmezaan
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding   

  • Kneed de boterklontjes met de gezeefde bloem en de kruiden tot een kruimelige massa. Voeg de parmezaan en het citroensap toe en kneed verder tot een homogeen deeg.
  • Maak twee rolletjes van het deeg (ca. 3 cm dik) en wikkel ze in plasticfolie. Laat twee uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de rolletjes in plakjes van 0,5 cm dik (ca.15 per rolletje), leg die op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen.
  • Serveer ze met een takje verse rozemarijn als versiering.
rozemarijnkoekjes

rozemarijnkoekjes

rozemarijnkoekjes

rozemarijnkoekjes

rozemarijnkoekjes

Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vond, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie