Van 5 tot 10 maart 2019 openen tal van Italiaanse musea gratis hun deuren

01/03/2019 Reageer
Forum Romanum

Goed nieuws voor wie van de komende krokus- of carnavalsvakantie gebruik maakt om enkele dagen in Rome, Napels, Firenze, Milaan of één van de vele andere Italiaanse kunststeden door te brengen. Van 5 tot 10 maart 2019 vindt immers de Settimana dei Musei plaats. In die periode kan je gratis alle musea, monumenten en archeologische sites bezoeken die onder de verantwoordelijkheid van de Italiaanse Staat vallen, en dat zijn er heel wat.

De Settimana dei Musei is één van de vele initiatieven die de Italiaanse overheid neemt om mensen aan te moedigen het culturele erfgoed van Italië te ontdekken. De campagne #IoVadoAlMuseo wil in eerste instantie de Italiaanse jeugd naar de musea lokken. Maar ook toeristen – jong en oud – kunnen er mee van genieten.

Vanaf dit jaar zullen de Italiaanse staatsmusea immers twintig dagen per jaar gratis toegankelijk zijn. Naast de zes dagen – van 5 tot 10 maart 2019 – tijdens de speciale museumweek (die voortaan jaarlijks zal plaatsvinden tussen begin januari en eind maart), zullen de staatsmusea ook gratis hun deuren openen op elke eerste zondag van de maand in de periode oktober tot en met maart. Ten slotte zullen de musea zelf nog acht dagen mogen kiezen waarop ze gratis toegankelijk zullen zijn. Dat brengt het totaal op 20 dagen gratis toegang per jaar.

Galleria Spada

De Galleria Spada is één van de vele Romeinse musea die van 5 tot 10 maart gratis te bezichtigen is

Wil je weten wanneer een museum, monument of archeologische site die je wil bezoeken gratis toegankelijk is, neem dan een kijkje op deze website: http://iovadoalmuseo.beniculturali.it/ (Deze site bestaat enkel in het Italiaans).

Jongeren onder de 18 jaar kunnen overigens het hele jaar door gratis terecht in de Italiaanse staatsmusea. Wie tussen de 18 en de 25 jaar is, betaalt op dagen waarop entreegeld verschuldigd is slechts 2 euro.

In Rome en omgeving zullen onder meer de volgende musea en sites van 5 tot 10 maart gratis te bezoeken zijn:

  • Colosseum
  • Forum Romanum en Palatijn
  • Palazzo Altemps
  • Galleria Borghese
  • Galleria Spada
  • Ostia Antica
  • Villa van Hadrianus
  • Villa d’Este (Tivoli)

Ostia Antica

Colosseum

***

Team cosiddetto

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Samen met Femke Demets en Stephanie Clara Lesaffer delen wij via deze blog onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft.

Wij hebben ervan genoten deze tekst te schrijven. Als je dit artikel leuk of interessant vond, deel het dan met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie