De 10 meest gelezen blogartikels van 2022

31/12/2022 Reageer
Top 10 Blogs

Het jaar 2023 staat voor de deur. Tijd om even terug te blikken op het voorbije jaar, een jaar waarin we met veel voldoening onze passie voor Italië konden delen met een groeiend aantal lezers. We verwelkomden maar liefst 115 nieuwe abonnees op onze blog en we registreerden 229 nieuwe volgers op onze Facebookpagina. Dank aan jullie, trouwe lezers, voor jullie belangstelling en voor de vele leuke reacties die we van jullie kregen.  

Samen met jullie willen we in dit artikel nog eens terugblikken op de 10 meest gelezen artikels in 2022. Geniet nog even mee van onze meest populaire posts.

1. Dat jullie graag Italiaans koken zien we aan de vele kliks op de recepten in onze rubriek gastronomie. Maar jullie gaan duidelijk ook graag uit eten, zeker in Rome. Het artikel leuke en lekkere eetadresjes in Rome was in 2022 veruit het meest gelezen artikel op onze blog. Een jaar geleden stond het artikel nog op twee.

spreekwoorden

2. Jullie houden duidelijk van de Italiaanse taal en willen de finesses ervan onder de knie krijgen. Dat mag blijken uit het feit dat Vijftien Italiaanse spreekwoorden waarmee je indruk kan maken zich op de tweede plaats nestelt in onze ranking.

interieur La vaca 'mbriaca, Rome

3.  Onze lezers bestuderen na een restaurantbezoek in Italië blijkbaar nauwkeurig hun kasticket. In Italië wordt vaak een bescheiden bedrag aangerekend voor ‘pane e coperto’. Maar, wat krijg je daar dan voor? En vooral, vanwaar komt dit gebruik? Je vernam het in Pane e coperto. Een middeleeuws detail op je restaurantrekening.

vijgenconfituur

4. De eerste nieuwkomer in onze top 10 van het voorbije jaar klimt meteen naar de vierde plaats. De populariteit van ons recept voor Zomerse vijgenconfituur is mogelijk het resultaat van de lange hete zomer die we in 2022 hebben gekend en die zorgde voor een uitbundige vijgenoogst.

5. Waar je ook rondloopt in Rome, overal kom je het intrigerende vierletterwoord SPQR tegen. Jullie gingen massaal op zoek naar de betekenis ervan en die vonden jullie in het artikel SPQR. Er zit meer in deze vier letters dan je denkt.

Verona

6. Blijkbaar zijn er ook heel wat romantische zielen onder onze lezers. Hoe anders de populariteit verklaren van het artikel Het tragische liefdesverhaal van Romeo en Julia? We schreven het na een bezoek aan de graftombe van Julia in Verona.

Valentijn- Italiaanse woorden over liefde

7. De taal van de liefde is … Italiaans! En dat weten ook onze lezers. In het artikel  Ti amo …en twintig andere liefdesverklaringen voor Valentijn vonden ze volop inspiratie. Het artikel piekte rond Valentijnsdag op 14 februari, maar het wordt eigenlijk wel het hele jaar door vrij veel aangeklikt.

Cascata delle Marmore

8. Watervallen. Wie houdt er niet van? Wellicht verklaart dat de populariteit van ons artikel over de Cascata delle Marmore in Umbrië. Met zijn hoogte van 165 meter is het niet alleen één van de hoogste watervallen van Italië, maar het is bovendien de grootste, door mensen aangelegde waterval ter wereld. En dat verdient een plaats in de top 10!

Maneskin

9. De Italiaanse groep Måneskin was dé muziekrevelatie van het jaar 2021. Het nummer waarmee ze het Eurovisie Songfestival wonnen bleef het voorbije jaar nog bijzonder populair. Onze Nederlandse vertaling van het bekroonde lied Zitti e Buoni blijft ook in 2022 in de top 10 staan.

Rome Circus Maximus

10. Het Circus Maximus in Rome was de grootste paardenrenbaan van de antieke wereld en samen met het Colosseum is het één van de meest tot de verbeelding sprekende getuigenissen van het oude Rome. Op zoek naar meer informatie kwamen velen onder jullie op onze blog terecht. Dank daarvoor !


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties