Ferrari blaast 70 kaarsjes uit in Brussel

04/08/2017 Reageer

Liefhebbers van snelle Italiaanse sportwagens kunnen nog tot 3 september terecht in het Brusselse museum Autoworld. Daar loopt immers een speciale zomerexpo gewijd aan het iconische automerk Ferrari. Aan de hand van een 50-tal modellen wordt een mooi en uniek beeld geschetst van de evolutie die Ferrari de voorbije 70 jaar heeft doorgemaakt.

Het verhaal van Ferrari begint in 1947 in het Italiaanse Modena. Toen rolde bij de ‘Scuderia Ferrari’ het allereerste model, de 125S, van de band. Hiermee kwam een droom in vervulling van Enzo Ferrari die, na jarenlang directeur te zijn geweest van de afdeling sportwagens van Alfa Romeo, besloten had zijn eigen automerk te creëren.

De allereerste wagen van Ferrari won algauw een belangrijke race in Piacenza en een nieuwe mythe was geboren. Nieuwe racemodellen volgden elkaar snel op en de piloten van Ferrari boekten de ene zege na de andere in belangrijke autoraces zoals de Mille Miglia, Le Mans, Daytona en later ook in het Formule I circuit. Het palmares van Ferrari in de autosport is sindsdien ongeëvenaard gebleven.

Om de ontwikkeling van de (dure) racewagens te kunnen bekostigen brengt Ferrari ook straatwagens op de markt. Daarvoor verzamelt Enzo Ferrari rondom zich enkele topdesigners, onder meer van het legendarische designbureau Pininfarina, waarmee hij eind jaren ’50 intensief begint samen te werken. Die samenwerking leverde een hele reeks prachtige modellen op, waarvan er een groot aantal te zien zijn op de tentoonstelling in Autoworld.

Tijdloos design en oog voor detail, dat is de rode draad doorheen de hele collectie wagens die de voorbij 70 jaar van de band rolden bij Ferrari. Een andere constante is uiteraard ook het bekende logo van het steigerende zwarte paard op een gele achtergrond.

Onderstaande foto’s geven alvast een beeld van wat u mag verwachten op deze unieke overzichtstentoonstelling …

 

De tentoonstelling ‘Ferrari 70 Years’ loopt nog tot 3 september 2017 in Autoworld in het Brusselse Jubelpark. Meer info op www.autoworld.be

Reacties

Geef een reactie