Luchtige yoghurtmousse met frambozencoulis en munt

14/02/2023 Reageer
yoghurtmousse

Met dit tricolore-dessert maak je gegarandeerd indruk op je gasten. Het oogt mooi, het is luchtig en het smaakt hemels lekker. Een ideale afsluiter van een geslaagde maaltijd dus. Extra troef: je kan deze mousse gerust de dag voordien maken; de dag zelf hoef je enkel af te werken. Buon appetito!

Ingrediënten

  • 750 volle yoghurt
  • 250 ml volle room
  • 4 eiwitten
  • 12 g gelatineblaadjes (= 7 blaadjes van 1,7 g)
  • 250 g kristalsuiker (150 g + 100 g)
  • 1 dl water (voor de suikersiroop)
  • 250 g (diepvries)frambozen
  • 50 g kristalsuiker
  • enkele verse muntblaadjes

Bereiding van de mousse

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Klop de eiwitten stevig op samen met 150 g kristalsuiker.
  • Klop de room stevig op.
  • Kook 1 dl water en 100 g kristalsuiker. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de nog warme suikersiroop.
  • Doe de yoghurt in een ruime kom en voeg de suikersiroop, het opgeklopte eiwitmengsel en de opgeklopte room toe. Roer alles goed tot een homogeen geheel.
  • Giet dit mengsel in een originele metalen vorm (hart, paashaas, ster, kerstboom, …) en laat een minstens vijf uur opstijven in de ijskast.
  • Op het moment zelf maak je met een mesje de randen los. Leg een serveerschaal omgekeerd boven op de vorm en keer alles om. Schud lichtjes zodat de mousse op de serveerschaal valt en verwijder voorzichtig de vorm.
  • Serveer bij deze yoghurtmousse een frisse frambozencoulis (zie recept hieronder) en werk af met wat verse muntblaadjes.

Bereiding van de frambozencoulis

  • Breng 250 g (diepvries)frambozen aan de kook, samen met 50 g kristalsuiker en twee eetlepels water. Laat dit een tiental minuten goed doorkoken op een middelhoog vuur. Roer nu en dan eens om.
  • Neem de pan van het vuur en duw de frambozen door een zeef.
  • Roer de coulis goed om en laat die afkoelen.

Tip

  • Deze yoghurtmousse smaakt eveneens lekker met vers fruit (aardbeien, mango, …). Je kan het fruit ook mixen; roer er indien gewenst nog wat poedersuiker door.


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties