Trattoria del Cimino in Caprarola. Vier generaties culinaire verwennerij

Reageer

De belangrijkste reden om Caprarola te bezoeken is uiteraard het overweldigend mooie Palazzo Farnese met zijn prachtige tuinen. Maar Caprarola, één van de borghi più belli d’Italia, heeft ook op gastronomisch vlak een unieke troef: de Trattoria del Cimino. Het is de ideale plaats om na een bezoek aan het Palazzo te genieten van een heerlijke lunch of avondmaal. De […]

Ippokrates

Vreemdgaan in Rome…

Reageer

De Italiaanse keuken is zo lekker en zo divers dat je wel elke dag Italiaans zou kunnen eten. Maar als je, zoals wij, soms voor langere tijd in Rome verblijft, dan kan het wel eens gebeuren dat je zin hebt in ‘iets anders’. Zo kwam het dat we in Rome ook wel eens vreemd zijn gegaan. […]

Osteria d'Ambrosio - Bergamo

Osteria d’Ambrosio in Bergamo, waar Giuliana de scepter zwaait.

Reageer

Toen we aan Giovanna, onze gastvrouw in Bergamo, vroegen of ze ons enkele goede eetadresjes kon aanbevelen, moest ze niet lang nadenken. “Trattoria d’Ambrosio! Maar…”, voegde ze er aan toe, “ bereid jullie wel voor op een heuse belevenis”. En dat bleek niet overdreven.   Toen we omstreeks 19u30, het uur waarop het restaurant de deuren opent,  aankwamen, […]

Bologna

Lekkere eetadresjes in Bologna

Reageer

Bologna wordt door velen omschreven als het kloppende hart van de Italiaanse keuken en wordt daarom ook ‘la grassa’, ‘de vette’ genoemd. De stad is onder andere de bakermat van de mortadella, de tortellini en de tagliatelle al ragù. O ja, zoek in Bologna vooral niet naar spaghetti bolognese zoals die in Vlaanderen en Nederland bekend is. […]

mercato trionfale

Ivo & Arsenio, gepassioneerde foodambassadeurs van Ariccia

Reageer

Rome steekt vol verborgen parels. Vandaag hebben we er nog maar eens eentje ontdekt. Op de Mercato Trionfale, een overdekte markt in de buurt van de Vaticaanse musea, werd onze aandacht getrokken door een kleurrijk kraampje waar onder meer de porchetta d’Ariccia werd aangeprezen. Deze specialiteit van langzaam geroosterd en gekruid varkensvlees is typisch voor […]