Op zoek naar een makkelijk te bereiden voorgerecht om duimen en vingers van af te likken? Dan ben je hier aan het juiste adres. We combineren in dit gerecht diverse kaassmaken met een karaktervolle pesto van verse kruiden en geroosterde pistachenootjes. Hier zal je gegarandeerd mee scoren! Extra troef: je kan alles ruim vooraf klaarmaken. […]
Leuke en lekkere eetadresjes in Rome. Onze selectie
ReageerEén van de vragen die we vaak krijgen van mensen die Rome bezoeken, is: ‘Kan je ons een goed restaurantje aanbevelen, waar we lekker kunnen eten?’ Een begrijpelijke vraag, want het aanbod aan eetgelegenheden is overweldigend en het is niet altijd makkelijk om het kaf van het koren te scheiden. Geen eenvoudige vraag ook, want […]
Spaghetti alla carbonara. Italiaanse pastaklassieker met een geschiedenis
ReageerHet volgende verhaal is echt gebeurd. Op de trein die ons vanuit het centrum van Bari naar de luchthaven bracht, werden we plots door een onbekende man die op de bank tegenover ons zat, overvallen met de vraag: “Excuseer, mag ik u eens iets vragen? Hoe maakt u spaghetti alla carbonara?” Geef toe, een dergelijke conversation starter kan […]
Geen Italiaans carnaval zonder chiacchiere
ReageerCarnaval vieren zonder je tanden te zetten in chiacchiere is voor Italianen ronduit ondenkbaar. Deze typische zoete carnavalskoekjes, die al in het oude Rome bekend waren, worden over heel Italië bereid en krijgen afhankelijk van de streek van herkomst diverse namen: chiacchiere en lattughe in Lombardije, cenci en donzelle in Toscane, frappe e sfrappole in Emilia, […]
Luchtige yoghurtmousse met frambozencoulis en munt
ReageerMet dit tricolore-dessert maak je gegarandeerd indruk op je gasten. Het oogt mooi, het is luchtig en het smaakt hemels lekker. Een ideale afsluiter van een geslaagde maaltijd dus. Extra troef: je kan deze mousse gerust de dag voordien maken; de dag zelf hoef je enkel af te werken. Buon appetito! Ingrediënten Bereiding van de […]
Zeg het met… rozemarijnkoekjes
ReageerBen je in een romantische bui? Laat je dan zeker verleiden door deze verfijnde aperitiefkoekjes met verse rozemarijn, symbool van liefdestrouw, in de hoofdrol. Blijf het hoofd koel houden en drink er een glaasje prosecco bij. Ziehier het recept voor een 30-tal lekkere smaakbommetjes. Ingrediënten Bereiding Ciao! Wij zijn Carl Buyck en […]
Gefrituurde ricottaballetjes. Ronduit lekker!
ReageerOp zoek naar een lekker en origineel aperitiefhapje, geliefd door groot en klein? Serveer dan deze goudgeel gefrituurde ricottaballetjes. Laat je creativiteit de vrije loop en voeg aan het basisrecept basilicum, kerstomaatjes, zwarte olijfjes of… toe. Het mengsel kan je gerust een tijd vooraf maken en in de koelkast wegzetten. De balletjes frituur je heel […]
Pasta met pesto van rucola en walnoten
ReageerKen je dat gevoel? Je hebt zin in pasta, maar je wil eens iets anders dan de klassieke carbonara, amatriciana, arrabbiata of lasagna? Wel dan is dit pastagerecht misschien wel wat je zoekt, zeker in de herfst wanneer er volop walnoten te vinden zijn. We kregen dit verrassende pastagerecht zelf ooit voorgeschoteld tijdens een vakantie in het […]
Drie lekkere eetadresjes in Chieti
ReageerTot de redenen om de stad Chieti te bezoeken tijdens een rondtrip door de regio Abruzzo behoren uiteraard de twee interessante musea die je in de stad aantreft: het Museo Archeologico Nazionale d’Abruzzo en het Museo Archeologico Nazionale La Civitella. Een andere goede reden om de hoge heuvel waarop Chieti werd gebouwd op te rijden, […]
O sole mio…! Een stralende zonnetaart met spinazie en ricotta
ReageerZin in een leuk lunchgerecht? Dan is deze stralende zonnetaart net wat je zoekt. De taart oogt niet alleen mooi, ze smaakt bovendien zuiders lekker. Voorzie hierbij een lekker wijntje. Zomerse gezelligheid troef. Laat de zon maar komen ;-)!