hummus ceci pomodorini

Heerlijke hummus van kikkererwten en zongedroogde tomaten

Ciao, amici! In deze blog delen we met jullie graag het recept voor een superlekkere en supersnel bereide hummus. Deze topper moet je zeker eens uitproberen! Je hoeft hiervoor slechts twee ingrediënten in huis te halen: ‘ceci’ (kikkererwten) en zongedroogde ‘pomodorini’ (tomaatjes). Heerlijk als aperitiefhapje met bruschettini, als basisbeleg op geroosterd brood of in een wrap… […]

zadencrackers

Zadencrackers: lekker en gezond

Zet je schrap, want hier volgt een simpel recept van zadencrackers, waarmee je bij familie en vrienden serieus kan uitpakken. Met verschillende gezonde ingrediënten toveren we deze crackers in geen tijd uit de oven. Eens afgekoeld kan het smullen beginnen. En geloof ons: ze zijn werkelijk verslavend lekker!  Je kan deze crackers de hele dag door […]

ricottaflan kruidenpesto

Ricottaflan met verse kruidenpesto en pistache

Op zoek naar een makkelijk te bereiden voorgerecht om duimen en vingers van af te likken? Dan ben je hier aan het juiste adres. We combineren in dit gerecht diverse kaassmaken met een karaktervolle pesto van verse kruiden en geroosterde pistachenootjes. Hier zal je gegarandeerd mee scoren! Extra troef: je kan alles ruim vooraf klaarmaken. […]

chiacchiere carnaval

Geen Italiaans carnaval zonder chiacchiere

Carnaval vieren zonder je tanden te zetten in chiacchiere is voor Italianen ronduit ondenkbaar. Deze typische zoete carnavalskoekjes, die al in het oude Rome bekend waren, worden over heel Italië bereid en krijgen afhankelijk van de streek van herkomst diverse namen: chiacchiere en lattughe in Lombardije, cenci en donzelle in Toscane, frappe e sfrappole in Emilia, […]

yoghurtmousse

Luchtige yoghurtmousse met frambozencoulis en munt

Met dit tricolore-dessert maak je gegarandeerd indruk op je gasten. Het oogt mooi, het is luchtig en het smaakt hemels lekker. Een ideale afsluiter van een geslaagde maaltijd dus. Extra troef: je kan deze mousse gerust de dag voordien maken; de dag zelf hoef je enkel af te werken. Buon appetito! Ingrediënten Bereiding van de […]