Saltimbocca

Saltimbocca alla romana

Reageer

Saltimbocca… Een fascinerende en krachtige naam voor een tongstrelend kalfsvleesgerecht afkomstig uit de Romeinse keuken. We lieten er ons al meermaals door verleiden, vaak in één van onze favoriete trattoria’s in Rome, La Fiaschetta. En telkens weer konden we er enkel in superlatieven over spreken. Dit eenvoudige gerecht past perfect in het plaatje van de […]

Spinaci alla romana

Spinaci alla romana. Een tongstrelend bijgerecht

Reageer

Op zoek naar een bijzonder bijgerecht (in Italië contorno genaamd) dat uitstekend combineert met een vleesschotel? Dan biedt dit recept voor spinaci alla romana de ideale oplossing. In Rome en omgeving staat deze eenvoudige klassieker gegarandeerd op de menukaart. Geweekte rozijnen en geroosterde pijnboompitten geven de spinazie een verrassende extra dimensie. Enkele ingrediënten en slechts enkele minuten […]

ricottaballetjes gefrituurd

Gefrituurde ricottaballetjes

Reageer

Op zoek naar een lekker en origineel aperitiefhapje? Serveer dan deze goudgeel gefrituurde ricottaballetjes. Laat je creativiteit de vrije loop en voeg aan het basisrecept basilicum, kerstomaatjes, zwarte olijfjes of… toe. Het mengsel kan je gerust een tijd vooraf maken en in de koelkast wegzetten. Frituur de balletjes op het moment zelf. Tip: maak gerust […]

Risotto met groene asperges, gemarineerde tomaatjes, pancetta en pecorino

Reageer

Groene asperges, witte rijst en rode tomaatjes. De kleuren van de Italiaanse vlag zijn mooi vertegenwoordigd in deze smaakvolle risotto. De combinatie met krokante pancetta en zeste van citroen werkt voortreffelijk en tilt het gerecht naar een hoger niveau. Deze risotto zal gegarandeerd indruk maken op je tafelgasten.  Ingrediënten (voor vier personen) 300 g risottorijst […]

Pasta pistache mortadella

Pasta met mortadella en pistachepesto. A match made in heaven

Reageer

Dat mortadella en pistachenoten goed samengaan is al langer gekend. Maar in dit pastagerecht vormen ze voorwaar een hemelse combinatie. De fluweelzachte pesto van pistachenoten is een streling voor de tong en de lichtjes gebakken mortadella zorgt voor een verrassende toets. Belangrijk is wel dat je hierbij een smaakvolle kwaliteitspasta gebruikt die je al dente serveert. Ingrediënten […]

Trattoria del Cimino in Caprarola. Vier generaties culinaire verwennerij

Reageer

De belangrijkste reden om Caprarola te bezoeken is uiteraard het overweldigend mooie Palazzo Farnese met zijn prachtige tuinen. Maar Caprarola, één van de borghi più belli d’Italia, heeft ook op gastronomisch vlak een unieke troef: de Trattoria del Cimino. Het is de ideale plaats om na een bezoek aan het Palazzo te genieten van een heerlijke lunch of avondmaal. De […]

vijgenconfituur

Zomerse vijgenconfituur

Reageer

Als rijpe vijgen rijkelijk hangen te bengelen aan de boom, dan moet je creatief zijn. Het zou echt zonde zijn om deze gezonde zomerse vruchten zomaar te laten verloren gaan. Wij eten ze graag uit het vuistje, combineren ze in hun pure vorm met kaas en charcuterie, maken er verfrissend ijs van, gebruiken ze als […]

rozemarijnkoekjes

Zeg het met… rozemarijnkoekjes

Reageer

Ben je in een romantische bui? Laat je dan zeker verleiden door deze verfijnde aperitiefkoekjes met verse rozemarijn, symbool van liefdestrouw, in de hoofdrol. Blijf het hoofd koel houden en drink er een glaasje prosecco bij. Ziehier het recept voor een 30-tal lekkere smaakbommetjes. Ingrediënten       150 g gezeefde bloem 125 g koude […]