Ben je liefhebber van pompoen (in het Italiaans zucca)? Dan is deze fluweelzachte pompoencrème een echte aanrader. Gecombineerd met scampi en pecorinokaas wordt het een origineel gerecht. Genieten maar!
Heerlijke hummus van kikkererwten en zongedroogde tomaten
Ciao, amici! In deze blog delen we met jullie graag het recept voor een superlekkere en supersnel bereide hummus. Deze topper moet je zeker eens uitproberen! Je hoeft hiervoor slechts twee ingrediënten in huis te halen: ‘ceci’ (kikkererwten) en zongedroogde ‘pomodorini’ (tomaatjes). Heerlijk als aperitiefhapje met bruschettini, als basisbeleg op geroosterd brood of in een wrap… […]
Zadencrackers: lekker en gezond
Zet je schrap, want hier volgt een simpel recept van zadencrackers, waarmee je bij familie en vrienden serieus kan uitpakken. Met verschillende gezonde ingrediënten toveren we deze crackers in geen tijd uit de oven. Eens afgekoeld kan het smullen beginnen. En geloof ons: ze zijn werkelijk verslavend lekker! Je kan deze crackers de hele dag door […]
Ricottaflan met verse kruidenpesto en pistache
Op zoek naar een makkelijk te bereiden voorgerecht om duimen en vingers van af te likken? Dan ben je hier aan het juiste adres. We combineren in dit gerecht diverse kaassmaken met een karaktervolle pesto van verse kruiden en geroosterde pistachenootjes. Hier zal je gegarandeerd mee scoren! Extra troef: je kan alles ruim vooraf klaarmaken. […]
Spaghetti alla carbonara. Italiaanse pastaklassieker met een geschiedenis
Het volgende verhaal is echt gebeurd. Op de trein die ons vanuit het centrum van Bari naar de luchthaven bracht, werden we plots door een onbekende man die op de bank tegenover ons zat, overvallen met de vraag: “Excuseer, mag ik u eens iets vragen? Hoe maakt u spaghetti alla carbonara?” Geef toe, een dergelijke conversation starter kan […]
Geen Italiaans carnaval zonder chiacchiere
Carnaval vieren zonder je tanden te zetten in chiacchiere is voor Italianen ronduit ondenkbaar. Deze typische zoete carnavalskoekjes, die al in het oude Rome bekend waren, worden over heel Italië bereid en krijgen afhankelijk van de streek van herkomst diverse namen: chiacchiere en lattughe in Lombardije, cenci en donzelle in Toscane, frappe e sfrappole in Emilia, […]
Luchtige yoghurtmousse met frambozencoulis en munt
Met dit tricolore-dessert maak je gegarandeerd indruk op je gasten. Het oogt mooi, het is luchtig en het smaakt hemels lekker. Een ideale afsluiter van een geslaagde maaltijd dus. Extra troef: je kan deze mousse gerust de dag voordien maken; de dag zelf hoef je enkel af te werken. Buon appetito! Ingrediënten Bereiding van de […]
Zeg het met… rozemarijnkoekjes
Ben je in een romantische bui? Laat je dan zeker verleiden door deze verfijnde aperitiefkoekjes met verse rozemarijn, symbool van liefdestrouw, in de hoofdrol. Blijf het hoofd koel houden en drink er een glaasje prosecco bij. Ziehier het recept voor een 30-tal lekkere smaakbommetjes. Ingrediënten Bereiding Ciao! Wij zijn Carl Buyck en […]