ricottaflan kruidenpesto

Ricottaflan met verse kruidenpesto en pistache

Reageer

Op zoek naar een makkelijk te bereiden voorgerecht om duimen en vingers van af te likken? Dan ben je hier aan het juiste adres. We combineren in dit gerecht diverse kaassmaken met een karaktervolle pesto van verse kruiden en geroosterde pistachenootjes. Hier zal je gegarandeerd mee scoren! Extra troef: je kan alles ruim vooraf klaarmaken. […]

chiacchiere carnaval

Geen Italiaans carnaval zonder chiacchiere

Reageer

Carnaval vieren zonder je tanden te zetten in chiacchiere is voor Italianen ronduit ondenkbaar. Deze typische zoete carnavalskoekjes, die al in het oude Rome bekend waren, worden over heel Italië bereid en krijgen afhankelijk van de streek van herkomst diverse namen: chiacchiere en lattughe in Lombardije, cenci en donzelle in Toscane, frappe e sfrappole in Emilia, […]

yoghurtmousse

Luchtige yoghurtmousse met frambozencoulis en munt

Reageer

Met dit tricolore-dessert maak je gegarandeerd indruk op je gasten. Het oogt mooi, het is luchtig en het smaakt hemels lekker. Een ideale afsluiter van een geslaagde maaltijd dus. Extra troef: je kan deze mousse gerust de dag voordien maken; de dag zelf hoef je enkel af te werken. Buon appetito! Ingrediënten Bereiding van de […]

rozemarijnkoekjes

Zeg het met… rozemarijnkoekjes

Reageer

Ben je in een romantische bui? Laat je dan zeker verleiden door deze verfijnde aperitiefkoekjes met verse rozemarijn, symbool van liefdestrouw, in de hoofdrol. Blijf het hoofd koel houden en drink er een glaasje prosecco bij. Ziehier het recept voor een 30-tal lekkere smaakbommetjes. Ingrediënten       Bereiding    Ciao! Wij zijn Carl Buyck en […]

ricottaballetjes gefrituurd

Gefrituurde ricottaballetjes. Ronduit lekker!

Reageer

Op zoek naar een lekker en origineel aperitiefhapje, geliefd door groot en klein? Serveer dan deze goudgeel gefrituurde ricottaballetjes. Laat je creativiteit de vrije loop en voeg aan het basisrecept basilicum, kerstomaatjes, zwarte olijfjes of… toe. Het mengsel kan je gerust een tijd vooraf maken en in de koelkast wegzetten. De balletjes frituur je heel […]

pappardelle rucolapesto

Pasta met pesto van rucola en walnoten

Reageer

Ken je dat gevoel? Je hebt zin in pasta, maar je wil eens iets anders dan de klassieke carbonara, amatriciana, arrabbiata of lasagna? Wel dan is dit pastagerecht misschien wel wat je zoekt, zeker in de herfst wanneer er volop walnoten te vinden zijn. We kregen dit verrassende pastagerecht zelf ooit voorgeschoteld tijdens een vakantie in het […]

Napolitaanse sangria

Napolitaanse sangria, een zomers aperitief

Reageer

Sangria kennen we allemaal, maar in Campanië hebben ze zo hun eigen variant: ‘percoche ind ‘o vino’, wijn met perziken. Heel waarschijnlijk is het een overblijfsel van de herhaaldelijke en langdurige Spaanse bezetting van Napels en de omliggende regio. De Napolitanen zelf zullen dat uiteraard betwisten en stellen dat de Spanjaarden de inspiratie voor hun […]

basilicumtaart

Zoete basilicumtaart? Verrassend lekker!

Reageer

Wil je je gasten verrassen met een originele taart, die bovendien in een mum van tijd klaar is? Dan ben je hier aan het juiste adres! Nee, dit is geen hartige quiche, zoals velen op het eerste gezicht denken… Dit is een ongekende zoete lekkernij, waarmee je zeker scoort! Serveer er geen koffie bij, maar […]