Pittige pompoencrème met scampi en pecorino

20/11/2016 Reageer

Ben je liefhebber van pompoen (in het Italiaans zucca)? Dan is deze fluweelzachte pompoencrème een echte aanrader. Gecombineerd met scampi en pecorinokaas wordt het een origineel gerecht. Genieten maar!

Ingrediënten (voor vier personen)

  • 800 g vruchtvlees van pompoen (butternut)
  • 1 grote ajuin
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 l groentebouillon
  • ca. 450 g scampi
  • een blok pecorinokaas (ca.250 g)
  • extra vergine olijfolie
  • pikante olijfolie (met chilipeper)
  • zwarte peper, zeezout
  • enkele takjes verse tijm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Snij de pompoen in blokjes en de ajuin in dunne halve maantjes. Verwijder het binnenste gedeelte van de teentjes look. Leg alles in een ovenschaal. Besprenkel rijkelijk met extra vergine olijfolie, voeg de honing toe en kruid goed met zwarte peper en zeezout. Hussel alles grondig door elkaar.
  • Zet de schaal ca.30 minuten in de oven. Roer eventueel halverwege de baktijd de groenten even om.
  • Verwarm intussen de groentebouillon, pel en reinig de scampi en snij de pecorino in grove schilfers.
  • Haal de groenten door een roerzeef (passe-vite) of doe het gare pompoenmengsel in een kookpot en mix goed.
  • Voeg geleidelijk aan al mixend zoveel warme groentebouillon toe tot je een smeuïge crème krijgt. Het moet in elk geval dikker zijn dan soep.
  • Bak de gepelde scampi in een pan met wat pikante olijfolie.
  • Verdeel de pompoencrème in schoteltjes. Leg in het midden enkele gebakken scampi. Kruid nog wat bij met zwarte peper en een straaltje extra vergine olijfolie. Werk rijkelijk af met pecorinoschilfers en wat afgeritste tijmblaadjes.

Tip

  • Je kan dit gerecht ook serveren in kleinere porties, als verrassend voorafje bij een maaltijd.

Reacties

Geef een reactie