Zadencrackers: lekker en gezond

zadencrackers

Zet je schrap, want hier volgt een simpel recept van zadencrackers, waarmee je bij familie en vrienden serieus kan uitpakken. Met verschillende gezonde ingrediënten toveren we deze crackers in geen tijd uit de oven. Eens afgekoeld kan het smullen beginnen. En geloof ons: ze zijn werkelijk verslavend lekker! 

Je kan deze crackers de hele dag door inzetten: bij het ontbijt, als gezond tussendoortje, bij een kom soep , bij het aperitief met pesto of hummus, bij een tagliere met kazen of fijne vleeswaren,… Niet twijfelen dus: begin eraan! 

Buon appetito!

Ingrediënten

  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g sesamzaadjes
  • 50 g lijnzaad
  • 50 g havervlokken
  • 200 g tarwebloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 230 ml water
  • 4 g zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°.
  • Meng alle ingrediënten samen in een kom en laat het deeg enkele minuten rusten.
  • Bedek twee bakplaten met bakpapier (of vet ze in).
  • Verdeel de helft van het deeg over een bakplaat en strijk met behulp van een pannenlikker het deeg zo dun mogelijk uit over de hele oppervlakte. Zorg dat er geen gaten in het deeg zitten. Strijk de tweede helft op dezelfde manier uit op de andere bakplaat.
  • Steek beide bakplaten 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudgeel gekleurd is.
  • Zet de ovendeur op een kier en laat de baksels volledig afkoelen.
  • Breek ze in grove stukken (zo groot als je zelf wil) en bewaar de crackers in een goed afsluitbare doos.


Colophon - Segesta

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties