Zeg het met… rozemarijnkoekjes!

26/11/2014 Reageer

Ben je in een romantische bui? Laat je dan zeker verleiden door deze verfijnde aperitiefkoekjes met rozemarijn, symbool van liefdestrouw, in de hoofdrol. Blijf het hoofd wel koel houden en vergeet de bijhorende prosecco niet! Ziehier het recept voor een 30-tal smaakbommetjes.

Ingrediënten      

  • 150 g gezeefde bloem
  • 125 g koude bakboter (Solo), in klontjes (let op: geen hoeveboter!)
  • 1 à 2 eetlepels verse, fijngehakte rozemarijn
  • 1/2 koffielepel cayennepeper
  • een snuifje zout
  • 3 eetlepels versgeraspte parmezaan
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding  

  • Kneed de boterklontjes met de gezeefde bloem en de kruiden tot een kruimelige massa. Voeg de parmezaan en het citroensap toe en kneed verder tot een homogeen deeg.
  • Maak twee rolletjes van het deeg (ca 3 cm dikte) en wikkel ze in plasticfolie. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de rolletjes in plakjes van 0,5 cm dik (ca.15 per rolletje), leg die op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 15 min in de oven, tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen.
  • Serveer ze met een takje verse rozemarijn als versiering.

Reacties