Met een luchtballon over de Dolomieten

03/01/2020 Reageer
Luchtballon Dolomieten

Op zaterdag 4 januari 2020 begint in Zuid-Tirol het jaarlijkse Dolomiti Balloonfestival. Tientallen veelkleurige luchtballonnen vertrekken dan vanop het dorpsplein in het wintersportoord Dobbiaco (Toblach) voor een tocht boven het adembenemend mooie landschap van de besneeuwde Dolomieten. 

Luchtballon Dolomieten
Luchtballon Dolomieten

Het festival, dat voor het eerst werd georganiseerd in 2003, is dit jaar aan zijn 17de editie toe. Van 4 tot 12 januari zal de hemel boven het winterse berglandschap van de Dolomieten opgevrolijkt worden door veelkleurige luchtballonnen. Van over de hele wereld komen ballonvaartteams deelnemen aan het festival waar ze zich ook met elkaar kunnen meten in diverse competities. De belangrijkste drijfveer blijft echter: genieten!

Luchtballon Dolomieten
Luchtballon Dolomieten

Wie zin heeft om het allemaal zelf mee te maken kan proberen een plaatsje te bemachtigen in één van de vele tientallen ballons die tussen 4 en 12 januari regelmatig vluchten zullen uitvoeren. De kost voor een ballonvaart van één uur is 290 euro. Je kan ook opteren voor een vlucht van 2 tot 4 uur (richting Venetië). Inschrijven kan via deze website. Vergeet wel je warme jas niet en je wollen muts en handschoenen. Het kan immers heel koud zijn daarboven tussen de bergtoppen.

Foto’s: (C) Dolomiti Balloonfestival


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie