Nieuwe uniformen voor Alitalia

Gaat u binnenkort nog eens op vakantie naar Italië en vliegt u met Alitalia? Let dan zeker eens op de uniformen van de stewards en stewardessen. Vanaf 1 juli draagt het vliegend personeel van Alitalia immers een gloednieuwe outfit. De gerenommeerde Italiaanse couturier Ettore Bilotta uit Milaan tekende voor de nieuwe look. Het is een ode geworden aan de Italiaanse modedesign uit de jaren ’50 en ’60.

De nieuwe uniformen kaderen in een volledige restyling van de luchtvaartmaatschappij Alitalia. Nadat in 2015 de vliegtuigen zelf al een grondige facelift hadden gekregen, was het nu de beurt aan de outfits van het cabinepersoneel. Couturier Ettore Bilotta kreeg de opdracht om een stijlvolle en tijdloze collectie te ontwerpen die de reputatie van Italië als een toonaangevend land in mode en design alle eer zou aandoen. Het resultaat mag gezien worden. De nieuwe uniformen zijn een visitekaartje van het beste wat Italië te bieden heeft op het vlak van kledij en modeaccessoires: geraffineerde stoffen uit Toscane, zijden sjaals uit Como, zachtlederen handschoenen uit Napels, chique herenkostuums gestikt in Puglia en lederen schoenen uit de Marche.

De hele collectie straalt de grandeur, de elegantie en de finesse uit van de Italiaanse mode in de jaren ’50 en ’60. Naast de heldere kleuren – groen, rood en wit, uiteraard – vallen vooral ook de glamoureuze hoedjes van de stewardessen op. Hiervoor vond Bilotta overigens inspiratie in de typische terraslandschappen van de Cinque Terre. En zo heeft bijna elke regio in Italië wel ergens zijn stempel gedrukt op de nieuwe uniformen van Alitalia.

Alitalia

 

 

Reacties

Geef een reactie