A casa tutti bene. Een heerlijk chaotische familiefilm

A casa tutti bene

‘A casa tutti bene’  is een vermakelijke, typisch Italiaanse familiefilm van de hand van regisseur Gabriele Muccino. Het uitgangspunt is eenvoudig en zeer herkenbaar: een ouder echtpaar viert zijn huwelijksverjaardag en nodigt broers, zussen, neven, nichten en hun kinderen uit op het feest. Het feest vindt plaats in de riante familieresidentie op een feeëriek eiland, het mooie Ischia. De genodigden reizen met de veerboot naar het eiland en maken er een gezellige dag van, in de wetenschap dat ze na het feest toch allemaal weer hun eigen gang zullen gaan.

A casa tutti bene

A casa tutti bene

A casa tutti bene

Als een opkomende storm er echter voor zorgt dat de gasten het eiland niet kunnen verlaten en dus noodgedwongen meer tijd met elkaar moeten doorbrengen, nemen de spanningen toe. Oude familiegeheimen, sluimerende vetes, verborgen verlangens en jaloezie steken de kop op. De sfeer tussen de drie generaties raakt behoorlijk getroebleerd.

Wat volgt is een wirwar van verhaallijnen die leiden tot een onontwarbaar kluwen van intriges. Een prima metafoor voor de vrolijke chaos die zo kenmerkend is voor veel Italiaanse gezinnen. Veelzeggend zijn de woorden van Paolo (sterk vertolkt door Stefano Accorsi) die, na betrapt te zijn geweest op een vrijpartij met zijn nicht, verzucht: “Ik wil een normaal leven leiden”. Waarop zijn moeder zegt: “Normale levens bestaan niet”. Na het zien van deze film zou je het nog beginnen geloven ook.

A casa tutti bene’ speelt momenteel o.m. in Studioskoop in Gent.

a casa tutti bene

A casa tutti bene

A casa tutti bene


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie