‘Iconic’. Een ode aan de Italiaanse mode

Sinds mensenheugenis staat het label ‘Made in Italy’ in de modewereld synoniem voor kwaliteit en vakmanschap. Tal van modeontwerpers van over de hele wereld zijn hun carrière begonnen in ‘de laars’. Hoog tijd dus om eens een ode te brengen aan de Italiaanse fashion icons, vond de gerenommeerde Amerikaanse mode-illustratrice, Megan Hess. Ze schreef er een rijkelijk geïllustreerd boek over dat recent ook in het Nederlands werd vertaald.

Iconic

In ‘ICONIC: Italiaanse fashion icons’ viert Megan Hess het werk van tien van de meest gerespecteerde Italiaanse ontwerpers: Versace, Dolce & Gabbana, Fendi, Valentino, Pucci, Prada, Miu Miu, Missoni, Gucci en Armani. Hess neemt de lezer mee op een reis langs iconische outfits en verbluffende anekdotes. Het verhaal achter elk modehuis wordt uit de doeken gedaan.  “Ondanks hun traditionele wortels is de mode van deze meesters echter verre van traditioneel. Italiaanse modeontwerpers bezitten een innerlijk zelfvertrouwen om hun intuïtie te volgen en hun eigen regels te maken. Een icoon word je niet van de ene dag op de andere, de weg naar succes is altijd lang. Dit boek is een hommage aan de meesters van de Italiaanse mode, die een onuitwisbare indruk op me hebben gemaakt”, vertelt Megan Hess.

Het stijlvol en luxueus uitgegeven boek is een aanrader voor wie van Italiaanse mode houdt en het is zonder meer ook een leuke tip voor wie nog op zoek is naar een passend nieuwjaarsgeschenk voor een modebewuste vriend(in) of familielid.

Titel: ICONIC: Italiaanse Fashion Icons
Auteur: Megan Hess
ISBN: 9789021570327
Prijs: €20,-
Kosmos Uitgevers

***

Cosiddetto ColofonCiao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Samen met Femke Demets delen wij via deze blog onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Wij hebben ervan genoten deze tekst te schrijven. Als je dit artikel leuk of interessant vond, deel het dan met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie