‘La ragazza nella nebbia’: mysterieuze thriller in de Italiaanse Alpen.

La ragazza nelle nebbia

De Italiaanse steracteur Toni Servillo (bekend van o.m. La grande bellezza‘) is perfect gecast als de zelfzekere, manipulatieve en ietwat hautaine inspecteur Vogel, die in het kleine (en fictieve) Alpengehucht Avechot neerstrijkt om er een mysterieuze moord op te lossen. ‘La ragazza nella nebbia‘ (het meisje in de mist) is de verfilming van het gelijknamige boek van de bekende Italiaanse thrillerauteur Donato Carrisi.

Op een mistige avond verlaat de zestienjarige Anna Lou, de enige dochter uit een vroom gezin, haar ouderlijk huis op weg naar haar kerk. Ze zal daar nooit aankomen. Inspecteur Vogel moet achterhalen of het meisje van huis is weggelopen of het slachtoffer is geworden van een moordenaar die zich in de streng gelovige dorpsgemeenschap schuilhoudt.

La ragazza nelle nebbia
La ragazza nelle nebbia

Het geïsoleerde dorp wordt binnen de kortste keren overspoeld door de media die zich laven aan de schaarse informatie die inspecteur Vogel hen mondjesmaat toewerpt. De onorthodoxe manier waarop de inspecteur te werk gaat en de media betrekt bij zijn onderzoek heeft tot gevolg dat Martini, een leraar uit de lokale middelbare school (rol van Alessio Boni), al gauw in het vizier komt als de mogelijke dader. Een aantal elementen wijzen inderdaad in zijn richting. Maar het lijkt wel of de in geldnood verkerende leraar per se wil verdacht worden. Waarom?

la ragazza nelle nebbia

En wat te denken van de mysterieuze psychiater bij wie Vogel geregeld langsgaat? Hij lijkt volledig buiten het verhaal te staan. Of toch niet? Veel vragen die pas op het einde van deze beklemmende thriller vol plotwendingen een beetje duidelijker worden, zonder echt uitsluitsel te geven over wat er met het meisje is gebeurd.

Toegegeven, Donato Carrisi, die zelf de verfilming van zijn boek regisseerde, maakt het de kijker niet altijd gemakkelijk om de plot te volgen. Maar de weergaloze Toni Servillo en de mooie, suggestieve beelden van het mysterieuze, in mist gehulde bergdorp maken dit ruimschoots goed.

La ragazza nella nebbia
Foto’s: Loris T. Zambelli

Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie