Luna Park, een heerlijk nostalgische Italiaanse Netflix-serie

Luna Park Netflix

Sinds 30 september loopt op Netflix de nieuwe Italiaanse serie Luna Park die zich afspeelt in het Rome van de jaren zestig van de vorige eeuw. We maken kennis met twee jonge vrouwen, Nora Marini (rol van Simona Tabasco) en Rosa Gabrielli (rol van Lia Greco). De twee vrouwen groeiden op in totaal verschillende milieus, maar ze blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan ze kunnen vermoeden.

Hun wegen kruisen elkaar op Luna Park, een terrein met kermisattracties waar de inwoners van Rome zich ’s avonds komen vermaken. Nora werkt er samen met haar excentrieke vader en haar zwijgzame grootmoeder. Haar moeder, die vroeg is gestorven, heeft Nora nooit gekend. De zelfstandige en vrijgevochten Nora groeide op te midden van de kermisattracties en beschouwt de bonte groep kermislieden als haar familie.

Luna Park Netflix

Rosa, een meisje uit een welgestelde Romeinse familie, bezoekt samen met haar verloofde en haar twee broers de kermis. In een opwelling stapt ze de tent binnen waar Nora die avond aan de slag is als waarzegster die aan kermisklanten de toekomst voorspelt aan de hand van tarotkaarten. Nora krijgt van Rosa de vraag of ze haar tweelingzus, die als baby werd ontvoerd, ooit nog zal terugzien.   

Luna Park Netflix
Luna Park Netflix

Het is het begin van een onwaarschijnlijk verhaal waarbij beide jonge vrouwen zich er gaandeweg van bewust worden dat ze via een mysterieuze band met elkaar verbonden zijn. Gespreid over zes afleveringen wordt die band langzaam maar zeker ontrafeld. De meisjes ontdekken dat hun beide families al jaren een ongemakkelijk geheim met zich meedragen.

Luna Park Netflix
Luna Park Netflix
Luna Park Netflix

Los nog van het intrigerende verhaal is Luna Park vooral ook een feest voor het oog dankzij de kleurrijke en gloedvolle decors waarin de scènes werden gedraaid. Romekenners zullen ongetwijfeld de wijk Prati, het Lido di Ostia, Cinecittà en het Tibereiland herkennen. Het geheel baadt in de uitgelaten sfeer van de swinging sixties met de typische outfits van toen, de vintage wagens en de opzwepende rock-‘n-roll muziek.

Mooie beelden, sterke acteerprestaties en een boeiend verhaal (dat weliswaar abrupt eindigt en dus doet hopen op een tweede seizoen)… wij waren meteen fan.  

Geniet zelf alvast even van de trailer.

Foto’s: Netflix


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties