Nieuw op Netflix: ‘Sulla stessa onda’. Romantiek op de Siciliaanse golven

Sulla stessa onda

De azuurblauwe zee en de stralende zon van Sicilië, het lijkt een verre droom in deze droeve tijden van Corona. Maar met de nieuwe Italiaanse film ‘Sulla stessa onda’ (Engelse titel: Caught by a wave) die vanaf 25 maart loopt op Netflix kan je alvast in gedachten even afreizen naar la bella Sicilia.  

Lorenzo, 17 jaar, is een jonge zeilinstructeur met een passie voor de schuimende golven. Tijdens een zomerkamp maakt hij kennis met de 16-jarige Sara, die deelneemt aan een zeilcursus in de club waar Lorenzo lesgeeft. Het onvermijdelijke gebeurt: de vonk slaat algauw over en beide jongeren beleven hun eerste verliefdheid. Het zomerkamp eindigt, maar de liefde blijft onderhuids verder smeulen. Als Lorenzo en Sara elkaar wat later opnieuw ontmoeten in Palermo is het meteen duidelijk: wat ze in de zomer hebben beleefd, was meer dan een vluchtige vakantieliefde.  

sulla stessa onda

Wanneer Sara echter kort daarop van de radar verdwijnt en niet meer antwoordt op de berichtjes die Lorenzo haar stuurt, is de jongen helemaal van slag. Ten einde raad raapt hij al zijn moed bijeen en gaat hij aankloppen bij haar thuis. Daar krijgt hij te horen dat Sara ernstig ziek is en dat hij dus niet al te veel verwachtingen meer moet koesteren. Lorenzo’s liefde voor Sara is echter zo sterk dat hij zich niet laat ontmoedigen. Hij wil Sara gelukkig zien en werkt daarom een gedurfd maar romantisch plan uit. Hij wil zijn geliefde een onvergetelijke ervaring bezorgen en besluit om samen met haar deel te nemen aan het regionale zeilkampioenschap. 

Kom alvast even in de sfeer met deze trailer:

Het verhaal en de regie is van de hand van Massimiliano Camaiti. Hij was als assistent-regisseur betrokken bij de beklijvende televisieserie Romanzo Criminale en levert met Sulla stessa onda zijn eerste langspeelfilm af. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Elvira Camarrone (Sara) en Christian Roberto (Lorenzo). De film werd gedraaid in San Vito Lo Capo en Palermo.

Sulla stessa onda
Foto’s: Netflix

Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie