‘Sì’… Bocelli is back!

Andrea Bocelli Si - cover

Andrea Bocelli pakt na 14 jaar opnieuw uit met een gloednieuw album. De lancering van Sì (op 26 oktober jl.) is dus goed nieuws voor de wereldwijde schare fans van de populaire Italiaanse tenor. Het popalbum bevat 12 originele songs, die samen een overweldigende ode vormen –  of ‘ja’ zeggen – aan liefde, hoop en geloof. Heel in het bijzonder wil Andrea in dit album ook hulde brengen aan zijn familie, die hem bijzonder nauw aan het hart ligt. Voor de hardcore fans is er ook een ‘De Luxe’ editie met 16 titels.

Het feit dat hij nu op de proppen komt met een rits nieuwe nummers geeft hem het zalige gevoel om op muzikaal vlak zijn tweede jeugd te beleven; de songs katapulteren hem naar eigen zeggen in gedachten terug naar zijn jonge jaren, toen hij in een bar piano speelde om de zanglessen die hij naast zijn studies rechten volgde, te bekostigen.

Andrea Bocelli, in september zestig jaar geworden, heeft duidelijk nog niets aan muzikaal charisma ingeboet. Hij is en blijft zonder twijfel een icoon binnen de muziekwereld. Van bij zijn geboorte leed hij aan een oogziekte. Als jongen van twaalf werd hij volledig blind door een ongeluk tijdens het voetballen. Maar moeder natuur heeft hem wel begiftigd met iets van onschatbare waarde: een gouden stem, die tegelijk innemende zachtheid als overtuigende kracht uitstraalt.

Zoals vele andere bekende Italiaanse zangers werd Andrea Bocelli bij het grote publiek bekend via het Festival van Sanremo, waar hij in 1994 de overwinning wegkaapte met ll mare calmo della sera. Het jaar daarna nam hij opnieuw deel, deze keer met het alombekende Con te partirò. Andrea Bocelli rijgt sindsdien het ene succes aan het andere. Hij blinkt uit zowel in klassieke als populaire muziek, wat ook blijkt uit de talloze muziekprijzen die hem al zijn toegekend.

Andrea heeft drie kinderen: Amos en Matteo – twee zonen uit een eerste huwelijk – en een docher, Virginia. Samen met zijn 25 jaar jongere vrouw Veronica, met wie hij in 2014 is getrouwd, woont hij nu in Forte dei Marmi, een badplaats in Toscane, waar het album Sì werd opgenomen. In deze korte videoclip stelt de hele familie het nieuwe album voor…

Zijn familie is voor hem het allerbelangrijkste in zijn leven. En dit wil hij via het album ook tot uitdrukking brengen. Met de twintigjarige Matteo, die duidelijk de muzikale genen van zijn vader heeft geërfd, zingt Andrea het duet Fall on me, een absoluut hoogtepunt van het album. Vader en zoon bezorgen je met deze song gegarandeerd een kippenvelmoment. Genieten jullie even mee?

Deze song wordt ook gebruikt als soundtrack bij de aftiteling van de nieuwe Disneyfilm ‘The Nutcracker and the four Realms’, wat als promotie aardig meegenomen is.

Ook zoon Amos draagt zijn steentje bij aan het album. Hij speelt piano bij de akoestische versie van Sono qui (Ik ben hier) en Ali di libertà (Vleugels van vrijheid), twee bonustracks. Het lied Vivo (Ik leef) schreef Bocelli voor zijn echtgenote Veronica.

Naast Fall on me met zoon Matteo bevat het album Sì nog andere pakkende duetten: We Will Once Meet Again met Josh Groban en Ave Maria Pietas met de sopraan Aida Garifullina. Op de Deluxe editie zingt Bocelli aan de zijde van popzangeres Dua Lipa (If Only) en krijgen we in het lied Amo soltanto te ook Ed Sheeran te horen, met wie hij reeds in 2017 het succesnummer Perfect Symphony uitbracht.

Met Sì bevestigt Andrea Bocelli nog maar eens zijn unieke talent, een talent dat wereldwijd gewaardeerd wordt. Zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten stootte zijn album meteen na de release al door naar de eerste plaats in de verkoopcijfers. Als u nog op zoek bent naar een geschenk voor onder de kerstboom, dan is Sì een goede en veilige keuze!

 

***

Cosiddetto ColofonCiao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Samen met Femke Demets delen wij via deze blog onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Wij hebben ervan genoten deze tekst te schrijven. Als je dit artikel leuk of interessant vond, deel het dan met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

 

Reacties

Geef een reactie