‘Sotto la Quercia’. Heerlijk logeren bij Vlamingen in Le Marche

Sotto la Quercia

De regio Le Marche wordt vaak omschreven als ‘het beste bewaarde geheim van Italië’. Het massatoerisme heeft deze streek nog steeds niet ontdekt en dat maakt een vakantie in Le Marche juist zo aangenaam. Aan bezienswaardigheden, natuurschoon en gastronomisch erfgoed ontbreekt het hier immers niet. Geen wonder dus dat Nadine en Peter, twee sympathieke Vlamingen uit het Gentse, besloten om in de golvende heuvels van Le Marche, halverwege tussen de zee en de bergen, hun ‘Italiaanse droom’ waar te maken. Die droom heet ‘Sotto La Quercia’ (onder de eik) en is een prachtig domein met drie vakantiehuisjes waar ze sinds 1 juli 2016 gasten verwelkomen.

Sotto la Quercia

Sotto La Quercia is landelijk en rustig gelegen op een heuveltop nabij Ostra, een klein en gezellig stadje ten noordwesten van Ancona. Ostra is een prima uitvalsbasis voor een verkenning van de mooie en interessante regio tussen Pesaro en Ancona. Het mooie Corinaldo, één van de borghi più belli d’Italia en de historische badplaats Senigallia liggen op nauwelijks een kwartiertje rijden.

Sotto La Quercia
Sotto la Quercia
Sotto la Quercia

De drie vakantiehuisjes werden door Nadine en Peter met een toepasselijke naam bedacht: Sole (zon), Sogno (droom) en Sorriso (glimlach). Binnen zijn ze smaakvol en met oog voor detail ingericht. Elk huisje beschikt over een overdekt privé-terras van waarop je een weids zicht hebt op de omliggende zonnebloemvelden, wijngaarden en olijfbomen.

Sotto la Quercia

Op het 4000 m2 grote domein is het ook heerlijk genieten in de schaduw van de eeuwenoude eik, aan de rand van het zwembad, onder de ruime pergola of in de gezellige bar. Alles hier is tot in de puntjes verzorgd.

Sotto la Quercia
Sotto la Quercia
Sotto la Quercia

Bij aankomst ontvangt Nadine haar gasten met een welkomstaperitiefje. Ze kent de streek door en door en reikt met plezier informatie en tips aan over bezienswaardigheden, lekkere eetadresjes en lokale festiviteiten. Eenmaal per week neemt Nadine plaats achter het fornuis en schotelt ze de gasten een typische cena italiana voor met specialiteiten uit de streek.

Sotto la Quercia

Praktisch:

  • Voor meer informatie en boekingen kan je terecht op de website sottolaquercia.eu.
  • Sotto la Quercia ligt op een halfuurtje rijden van de luchthaven van Ancona.

***

Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Franka Verhoeyen en Carl Buyck en delen via deze blog onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Wij hebben ervan genoten om deze blogtekst te schrijven en met foto’s te illustreren. Hopelijk heb jij ervan genoten het te lezen. Als je het artikel leuk of interessant vond, dan doe je er ons zeker een plezier mee om het te delen met jouw vrienden of kennissen. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie