Een originele hap: minipizza met artisjokpesto

11/12/2014 Reageer

Heb je onze artisjokpesto al uitgeprobeerd? Neen? Zeker doen! Ja? Dan volgt hier een heerlijk én gemakkelijk vervolgrecept… We hebben de pesto gebruikt als hoofdbeleg van originele ‘pizzette’ (minipizza’s), die het midden vormen van een aperitiefhapje en een voorgerecht. Het werd meteen op gejuich onthaald!

Benodigdheden (ca. 12 stuks)

•  1 portie artisjokpesto (zie recept blog cosiddetto)
   N.B. : wie wil, kan hier nog een eetlepel venkelzaadjes meemixen
•  1 kant-en-klaar pizzadeeg van ca. 350 g (bijv. rechthoekig pizzadeeg van Herta)
•  50 g pijnboompitten
•  100 g pancetta (soort Italiaans ‘spek’ in sneetjes ; 1 sneetje per pizzetta)
•  rucola (versiering)
•  grote krullen parmezaan (versiering)
•  extra vergine olijfolie

Bereiding

•  Snij met een ronde vorm  (diameter 9 cm) zoveel mogelijk cirkels uit het pizzadeeg. (De rest kan je weer opbollen en met een deegrol uitrollen.) Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
•  Strijk er kort voor je ze in de oven zet, de artisjokpesto op; laat wel een rand van ca. 0,5 cm vrij.
•  Bestrooi met enkele pijnboompitten en beleg met een in stukjes gescheurd sneetje pancetta.
•  Bak de pizzette ca. 20 min. in een op 190° voorverwarmde oven, tot ze goudgeel zijn.
•  Haal ze uit de oven en leg ze op kleine bordjes. Versier met wat blaadjes rucola en enkele parmezaankrullen. Besprenkel ze met extra vergine olijfolie.

Reacties