Creatief met artisjok

03/05/2020 Reageer
artisjok

Je wil een originele pesto, in een mum van tijd bereid?
Dan staat ons recept met artisjokken, carciofi in het Italiaans, op jou te wachten. Verschillende mensen die ons zegden geen fan te zijn van artisjokken, hebben hun mening herzien na het proeven van deze zuiderse lekkernij!

Ideaal bij het aperitief als beleg voor bruschettini (kleine toastjes). Ook voor een lichte lunch is dit een aanrader. Je kan er bijvoorbeeld heerlijke mini-pizza’s mee beleggen. Of, eenvoudiger nog, smeer de pesto op een sneetje in de oven geroosterd bruin brood (met wat olijfolie); serveer er rucola, buffelmozzarella, Italiaanse charcuterie en kerstomaatjes bij. Om de vingers bij af te likken, of zoals de Italianen het zouden zeggen: da leccarsi i baffi !

Benodigdheden

•  1 blik artisjokharten (490 g / uitgelekt 240 g)
•  4 el pijnboompitten (evt. geroosterd; zie tip) + wat extra als versiering
•  50 g fijngeraspte parmezaan
•  3 el extra vergine olijfolie

Bereiding

•  Laat de artisjokharten uitlekken
•  Voeg de andere ingrediënten toe
•  Mix tot een homogeen geheel
•  Versier met wat geroosterde pijnboompitten

Tip

Pijnboompitten kan je heel gemakkelijk zelf roosteren. Doe ze in een ovenschaal en zet die een paar minuutjes in een warme oven (190°) tot ze goudbruin zijn. 
 

artisjok
artisjok

Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties