Ciao, amici! In deze blog delen we met jullie graag het recept voor een superlekkere en supersnel bereide hummus. Deze topper moet je zeker eens uitproberen! Je hoeft hiervoor slechts twee ingrediënten in huis te halen: ‘ceci’ (kikkererwten) en zongedroogde ‘pomodorini’ (tomaatjes). Heerlijk als aperitiefhapje met bruschettini, als basisbeleg op geroosterd brood of in een wrap… Maak maar een stevige portie, want voor je ’t weet, is alles op :-)! ‘Da leccarsi le dita’, zouden de Italianen zeggen; ‘om je vingers bij af te likken’!
Hier gaan we…
Ingrediënten
- een klein blik kikkererwten (bijv. 130 g netto)
- hetzelfde gewicht zongedroogde tomaatjes op olie
Bereiding
- Doe de kikkererwten in een zeef, spoel ze goed onder koud water en laat ze uitlekken.
- Giet ze over in een kom.
- Haal met een vork hetzelfde gewicht zongedroogde tomaatjes uit de olie en voeg die bij de kikkererwten.
- Mix alles tot een homogeen geheel.
- Schep de hummus over in een schoteltje en werk eventueel af met wat geroosterde sesamzaadjes of pijnboompitjes of een toefje verse basilicum.
Smullen maar!
Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!
Reacties