Driehoekige bruschettini

24/01/2019 Reageer

In een handomdraai krokante bruschettini uit je oven toveren? Het kan! Volg de instructies in dit ultrakort recept… Voorzie hierbij een heerlijke pesto – zie bijvoorbeeld ons recept van artisjokpesto of pesto van zongedroogde tomaten – en het aperitiefmoment zal zeker niet onopgemerkt voorbijgaan. Alle succes en vooral… veel knabbel- en babbelplezier!

Benodigdheden (voor 80 bruschettini)

  • een pak pitabroodjes (= ca. 250 g./ een vijftal stuks)
  • gedroogde oregano of andere Italiaanse kruiden
  • extra vergine olijfolie
  • voor de liefhebbers: een snuifje zeezout

Bereiding

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden
  • Snijd de pitabroodjes horizontaal in twee en laat de helften op elkaar liggen
  • Snijd de twee helften samen in acht driehoekjes
  • Schik de driehoekjes met de kruimzijde naar boven op een met bakpapier belegde bakplaat
  • Bestrooi ze met de gedroogde kruiden (en eventueel met een beetje zeezout) en besprenkel ze met olijfolie
  • Bak ze acht minuten in de oven tot ze er goudgeel uitzien
  • Laat ze afkoelen in de oven. Zet hierbij de ovendeur op een kier door er een houten lepel tussen te steken. Zo worden de koekjes helemaal krokant
  • Bewaar ze in een goed afgesloten doos

Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties