Driehoekige bruschettini

24/01/2019 Reageer

In een handomdraai krokante bruschettini uit je oven toveren? Het kan! Volg de instructies in dit ultrakort recept… Voorzie hierbij een heerlijke pesto – zie bijvoorbeeld ons recept van artisjokpesto of pesto van zongedroogde tomaten – en het aperitiefmoment zal zeker niet onopgemerkt voorbijgaan. Alle succes en vooral… veel knabbel- en babbelplezier!

Benodigdheden (voor 80 bruschettini)

  • een pak pitabroodjes (= ca. 250 g./ een vijftal stuks)
  • gedroogde oregano of andere Italiaanse kruiden
  • extra vergine olijfolie
  • voor de liefhebbers: een snuifje zeezout

Bereiding

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden
  • Snijd de pitabroodjes horizontaal in twee en laat de helften op elkaar liggen
  • Snijd de twee helften samen in acht driehoekjes
  • Schik de driehoekjes met de kruimzijde naar boven op een met bakpapier belegde bakplaat
  • Bestrooi ze met de gedroogde kruiden (en eventueel met een beetje zeezout) en besprenkel ze met olijfolie
  • Bak ze acht minuten in de oven tot ze er goudgeel uitzien
  • Laat ze afkoelen in de oven. Zet hierbij de ovendeur op een kier door er een houten lepel tussen te steken. Zo worden de koekjes helemaal krokant
  • Bewaar ze in een goed afgesloten doos

Reacties