Mozzarella marinata

05/06/2015 Reageer

Wil je scoren tijdens een zomerse aperitief, dan is dit fris en kleurrijk hapje een absolute topper! De mozzarella di bufala campana, door de Italianen ook wel oro bianco (wit goud) genoemd, vormt hier de basis van een originele smaakbom!
Je kan dit gerechtje ook serveren met sneetjes ciabatta.

Ingrediënten (voor 4 personen)            

  • 4 bolletjes buffelmozzarella
  • 1 rode ‘peperoncino’ (pikant pepertje)
  • 1 onbehandelde citroen
  • een handvol basilicumblaadjes
  • 1,5 dl room
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • zwarte peper, zeezout

Bereiding 

  • Snij 4 bolletjes mozzarella in plakjes van 1 cm
  • Schik  ze mooi naast elkaar op een grote schotel
  • Overgiet ze met de room
  • Kruid royaal met zwarte peper en bestrooi met een beetje zeezout
  • Was de citroen en rasp de schil over de mozzarella. Pers ook de helft van de citroen erover uit
  • Snij de peperoncino in de lengte in twee en verwijder de zaadjes. Snij het pepertje in piepkleine stukjes en verdeel ze over de schotel
  • Strooi er gescheurde basilicumblaadjes over
  • Besprenkel met 4 el olijfolie
  • Laat het geheel enkele uren trekken in de ijskast

Reacties