Mozzarella marinata

Wil je scoren tijdens een zomers aperitief, dan is dit fris en kleurrijk hapje een absolute topper! De mozzarella di bufala campana (mozzarella van buffelmelk), door de Italianen ook wel lyrisch oro bianco (wit goud), perla della tavola (parel van de tafel) of regina della cucina mediterranea (koningin van de mediterrane keuken) genoemd, vormt hier de basis van een originele smaakbom!
Je kan dit gerechtje ook serveren met sneetjes ciabatta.

Ingrediënten (voor 4 personen)          

  • 4 bolletjes buffelmozzarella
  • 1 rode ‘peperoncino’ (pikant pepertje)
  • 1 onbehandelde citroen
  • een handvol basilicumblaadjes
  • 1,5 dl room
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • zwarte peper, zeezout

Bereiding 

  • Snij 4 bolletjes mozzarella in plakjes van 1 cm.
  • Schik ze mooi naast elkaar op een grote schotel.
  • Overgiet ze met de room.
  • Kruid royaal met zwarte peper en strooi er wat zeezout over.
  • Was de citroen en rasp de schil over de mozzarella. Pers ook de helft van de citroen erover uit.
  • Snijd de peperoncino in de lengte in twee en verwijder de zaadjes. Snijd het pepertje in piepkleine stukjes en verdeel ze over de schotel.
  • Strooi er gescheurde basilicumblaadjes over.
  • Besprenkel met olijfolie.
  • Laat het geheel enkele uren marineren in de ijskast.
mozzarella

mozzarella

mozzarella

mozzarella


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie