‘Curon’. Nieuwe Italiaanse Netflixserie laat je gruwelen in Tirol.

Ik blijf hier - Marco Balzano

Op Netflix start op 10 juni de Italiaanse serie ‘Curon’, een thriller in zeven episodes. Het verhaal speelt zich af in Zuid-Tirol. De befaamde ‘gezonken toren’ van het dorpje Curon staat symbool voor het mysterie dat gaandeweg wordt ontrafeld in de spannende serie. Curon of Graun, zoals het dorpje in het Duits wordt genoemd, kwam in 1950 helemaal onder water te staan na de bouw van een stuwdam. In het meer dat toen ontstond – de Reschensee – steekt enkel nog de kerktoren boven het wateroppervlak uit. Het levert een iconisch beeld op dat in alle reisgidsen voor de streek terug te vinden is. En nu vormt dezelfde toren dus ook de achtergrond waartegen de mysterieuze gebeurtenissen in de televisieserie zich afspelen.

Anna, moeder van een tienertweeling Daria en Mauro, keert terug naar haar geboortedorp dat ze vele jaren geleden in tragische omstandigheden diende te ontvluchten. Kort na haar aankomst verdwijnt ze in mysterieuze omstandigheden. Haar kinderen trekken op onderzoek uit en komen er algauw achter dat het ogenschijnlijk ingeslapen dorp heel wat geheimen verbergt. Geheimen die al vele jaren sluimeren achter de muren van het oude, verlaten hotel waarin ze hun intrek nemen en van de andere woningen in het dorp.

Bekijk hier de (Engelstalige) trailer van de nieuwe serie:

Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Curon/Graun en de aanleg van de stuwdam kunnen we de lectuur aanbevelen van de prachtige roman ‘Ik blijf hier’ van Marco Balzano. We publiceerden eerder al een bespreking op onze blog.


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vond, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie