‘De dood zingt in Napels’. Een spannende misdaadroman.

De dood zingt in Napels

‘De dood zingt in Napels’ is een spannende, vlot geschreven misdaadroman die zich afspeelt in het Napels van begin de jaren ’30, tegen de achtergrond van het opkomende fascisme van Benito Mussolini. We maken kennis met commissaris Ricciardi, een ietwat eigenaardige maar zeer gedreven speurder en zijn rechterhand, brigadier Maione.

In het befaamde San Carlo theater wordt de opera Cavalleria Rusticana uitgevoerd, met in de hoofdrol ’s werelds grootste tenor Arnaldo Vezzi. Een paar minuten voor de gevierde operazanger het podium op moet, wordt hij dood aangetroffen in zijn kleedkamer. Zijn keel is doorgesneden met een stuk spiegel. Maar op de muren, zijn jas en sjaal is geen bloed te bekennen…

Commissaris Ricciardi wordt erbij geroepen om de mysterieuze zaak op te lossen. Er is haast bij, want het fascistisch regime in Rome wil snel resultaten zien. Vezzi was immers een vriend van de Duce en die wil de schuldige zien hangen. De eigenzinnige Ricciardi laat zich echter niet intimideren en ontrafelt op zijn manier stap voor stap het mysterie.

Auteur Maurizio De Giovanni, zelf woonachtig in Napels, slaagt erin de lezer, zeker de lezer die ooit al eens in Napels is geweest, mee te voeren naar de levendige Quartieri Spagnoli en de Via Toledo waar de gebeurtenissen zich afspelen. Hij zet met commissaris Ricciardi een intrigerend hoofdpersonage neer die de vergelijking met ‘onze’ Hercule Poirot uit de misdaadromans van Agatha Christie moeiteloos kan doorstaan.

Dit boek is een aanrader voor wie van het genre én van Napels houdt.  Wij lazen het alvast in één ruk uit.

De dood zingt in Napels, Maurizio De Giovanni. Vertaald door Irene Goes. Xander Uitgevers.

ISBN 9789401608060

***

Colophon PICCiao! Wij zijn Franka Verhoeyen en Carl Buyck en delen via deze blog onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Wij hebben ervan genoten om deze blogtekst te schrijven en met foto’s te illustreren. Hopelijk heb jij ervan genoten het te lezen. Als je het artikel leuk of interessant vond, dan doe je er ons zeker een plezier mee om het te delen met jouw vrienden of kennissen. Grazie mille!

 

Reacties

Geef een reactie