Het Oude Rome: kidsproof

Dat geschiedenis niet saai hoeft te zijn, bewijst het boek ‘Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen’ van Sarah Devos als geen ander. Professor Breinstein en zijn ‘intelligent konijn’ nemen jonge lezertjes mee naar de tijd van de Oude Romeinen. Ze vertellen alles wat je wil weten over de Romeinen: van de talrijke oorlogen tot de dagelijkse rituelen, van de slaven tot de keizers en gladiatoren, van Romeinse spelletjes en theatervoorstellingen tot gruwelijke straffen die werden uitgedeeld aan wie de wetten overtrad. Wist je bijvoorbeeld dat keizer Caligula zijn paard tot consul benoemde? Dat tijdens de Klassieke Oudheid écht alle wegen naar Rome leidden? En dat Romeinen lekker gezellig naast elkaar op het toilet zaten?

De humoristische verhalen en interessante weetjes in dit boek spreken enorm tot de verbeelding van jonge lezers, en de afbeeldingen van illustratrice Heleen Brulot doen daar nog een schepje bovenop. Kortom, na het lezen van ‘Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen’ heeft de stad geen geheimen meer! Het is niet alleen een perfecte cadeautip voor alle 6- tot 12-jarigen, maar ook een absolute must-read voor wie binnenkort op reis gaat naar Italië!

Sarah Devos & Heleen Brulot, ‘Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen’, Uitgeverij Lannoo, ISBN 9789401429573, €12,50.

Reacties

Geef een reactie