‘Mijn Rome’. Een ontdekkingstocht door de eeuwige stad.

22/04/2017 Reageer

Rome is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Geen wonder dus dat er over de ‘Eeuwige Stad’ heel wat boeken en reisgidsen te vinden zijn. De Nederlandse Italië-blogger Saskia Balmaekers voegde er zopas één aan toe. Het 240 pagina’s tellende ‘Mijn Rome’ is echter geen klassieke reisgids geworden met de obligate opsomming van de vele monumenten en bezienswaardigheden die je als toerist moet gaan bewonderen. Nee, Saskia verlaat bewust de platgetreden paden en neemt de lezer mee naar haar favoriete plekken in de stad.

In ‘Mijn Rome’ kuieren we door gezellige wijken als Monti en Testaccio. We leren leuke bars en authentieke eetgelegenheden kennen waar ook de Romeinen zelf graag hun benen onder tafel schuiven. En onderweg wijst Saskia de lezer minder bekende bezienswaardigheden aan waar de argeloze toerist vaak nietsvermoedend aan voorbij loopt. We krijgen ook allerlei leuke anekdotes en ‘wistjedatjes’ te horen die je in de klassieke Romegidsen nooit zal aantreffen. Kortom, het boek geeft een unieke en originele inkijk in het échte Rome zoals het door de Romeinen zelf beleefd wordt. Of, zoals Saskia het zelf zegt, “ Mijn Rome is een ontdekkingsgids waarmee je je de stad eigen maakt. Het boek neemt je mee door het Rome van toen maar vooral ook het Rome van nu, dat de historie prachtig verweeft in het huidige straatbeeld en het moderne dolce vita”.

‘Mijn Rome’ is sinds 21 april te koop in de boekhandel in België en Nederland. Het boek werd uitgegeven bij Xander uitgevers.

 

Mijn Rome Saskia Balmaekers

De boekvoorstelling van ‘Mijn Rome’ vond plaats op 20 april 2017 bij Impero Romano in Amsterdam. 

 

Willemijn Van Dijk Saskia Balmaekers Carl Buyck

Reacties

Geef een reactie