Suburraeterna. Nieuwe maffiaserie op Netflix

Suburraeterna

Goed nieuws voor liefhebbers van de Italiaanse maffiaserie Suburra. Op 14 november start op Netflix de nieuwe, achtdelige reeks Suburraeterna. Het verhaal bouwt verder op de drie seizoenen van de televisieserie Suburra die op haar beurt een spin-off was van de gelijknamige film uit 2015.

Suburraeterna speelt zich opnieuw af in Rome en haar havenstad Ostia. We bevinden ons in 2011, drie jaar na het bloedige slot van de vorige serie. Italië verkeert in een politieke crisis: de regering wankelt, in het Vaticaan is het onrustig en op de straten en pleinen van de hoofdstad broeit een opstand. Tegen deze achtergrond probeert de maffiafamilie Anacleti haar criminele activiteiten verder uit te bouwen.

Er is echter veel veranderd. Alberto ‘Spadino’ Anacleti heeft een nieuw leven uitgebouwd in Berlijn. Zijn ex-vrouw Angelica heeft samen met haar schoonmoeder Adelaide de drughandel overgenomen. De twee vrouwen werken samen met Amedeo Cinaglia, een voormalig politicus, die in een bedrijf dat publieke opdrachten uitvoert een perfecte dekmantel heeft gevonden om zijn duistere zaken verder te zetten.

Suburraeterna

In Ostia kunnen ze dan weer rekenen op de hulp van Nadia die in de voetsporen treedt van Aureliano Adami, haar grote liefde, die drie jaar eerder werd vermoord. Nadia toont zich loyaal tegenover haar vriendin Angelica, maar de twijfel groeit als ze ontdekt welke plannen de familie Anacleti koestert voor Ostia.

De komst van nieuwe, ambitieuze protagonisten die de bestaande machtsverhoudingen in vraag stellen, dreigt het wankele evenwicht tussen de maffiafamilies te verstoren en opnieuw tot bloedige afrekeningen te leiden. Voor Spadino zit er niets anders op dan terug te keren naar Rome om orde op zaken te stellen.

Suburraeterna

U zal het begrepen hebben: alle ingrediënten zijn voorhanden voor een nieuw en spannend misdaadverhaal om te bekijken vanop het puntje van uw stoel. De trailer licht alvast een tipje van de sluier.

Foto’s: Netflix


Colophon - Segesta

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties