Lido Varca d’Oro: chillen op het strand nabij Napels

Napels Varca d'Oro

Wie Napels zegt, zegt cultuur, een rijke geschiedenis, gezellige drukte, lekker eten… En natuurlijk ook zon en de helderblauwe Middellandse Zee. Om van die zee te genieten trekken vele toeristen – geheel terecht – naar Sorrento, Amalfi, Positano, Ravello, Praiano, … , stuk voor stuk betoverend mooie kuststadjes die tot de verbeelding spreken.

Maar wie voor een korte citytrip naar Napels afzakt en toch ook van een dagje ‘strandvakantie’ wil genieten, zijn die bekende kuststadjes wellicht niet de beste optie. Je verliest immers al heel wat tijd om er te geraken en bovendien kan een dagje strand er behoorlijk duur en ook druk uitvallen.

Gelukkig zijn er alternatieven die je vanuit het centrum van Napels makkelijk kan bereiken: Varcaturo, Licola, Bacoli, Miseno… Er zijn heel wat van alle comfort voorziene lido’s waar je van een dagje strand kan genieten. Hier en daar zijn er ook stukken openbaar strand, spiagge libere, maar die zijn niet altijd even goed onderhouden en er zijn ook geen redders. Als je bedenkt dat de kustlijn van Italië net geen 7.500 km lang is, is het duidelijk dat dit onhaalbaar is.

Wij zijn alvast fan van Lido Varca d’Oro in Varcaturo, op een dertig kilometer van de stad Napels. Varca d’Oro bestaat inmiddels zestig jaar en staat al generaties bekend als een van de beste infrastructuren uit de streek. Het is namelijk veel meer dan zomaar een lido dat ligbedden en parasols verhuurt.

De grote troef van Varca d’Oro is dat je kan kiezen tussen zwemmen in de zee of zwemmen in het openluchtzwembad. Je kan natuurlijk ook beiden doen.

Het openluchtzwembad heeft, naast een zwembad waar je baantjes kan trekken, ook een speelbad, met watervalletjes en bubbelbaden. Hier kunnen zelfs de allerkleinsten hun hartje ophalen.

Napels Varca d'Oro
Napels Varca d'Oro
Napels Varca d'Oro

Wie kiest voor de zee heeft vanop het strand een prachtig uitzicht op het helderblauwe water en het eiland Ischia. Er zijn redders en ook enkele veiligheidsagenten houden discreet een oogje in het zeil. Je kan dus je portefeuille en smartphone onder je parasol laten liggen en met een gerust hart in de lekker warme zee duiken of op je ligbed een dutje doen. 

Napels Varca d'Oro
Napels Varca d'Oro
Napels Varca d'Oro
Napels Varca d'Oro

Op het strand is er ook een wellnesscenter en er is animatie voor de kinderen.

Napels Varca d'Oro
Napels Varca d'Oro

Dorst? Geen probleem! Zowel op het strand als rond het zwembad komen regelmatig serveersters langs om je een drankje aan te bieden.

Napels Varca d'Oro

’s Middags kan je terecht in het restaurant, waar je keuze hebt uit verschillende lekkere gerechten die trouwens van dag tot dag variëren. 

Napels Varca d'Oro

Het is, eerlijk waar, een klein stukje paradijs waar je even kan bekomen van de drukte van de Napolitaanse binnenstad. Een aanrader!

Wie iets langer van de rust wil genieten, kan in dezelfde straat in het Varca d’Oro Napoli Village terecht. Je kan er kiezen voor een verblijf in een hotel, camping of vakantiehuisje.

Ideaal om de cultuur van de stad met de ontspanning van het strand te combineren!

Tekst en foto’s: Stephanie Clara Lesaffer


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie