Met kinderen op verkenning in de Sint-Pietersbasiliek in Rome

Cover zoektocht SInt Pieter

De Sint-Pietersbasiliek in Rome. Een ‘must see’ voor iedereen die de stad bezoekt. Maar, lukt dat ook met kinderen? Wel, met onze zoektocht wordt een bezoek aan de kerk gegarandeerd een unieke belevenis, zowel voor de kinderen als voor hun ouders. 

Leonardo, kapitein bij de Zwitserse wacht, neemt je mee op een boeiende verkenningstocht door het hart van Vaticaanstad. 

Sint Pietersbasiliek Rome

De tocht begint op het Sint-Pietersplein. Daar gaan we op zoek naar het gebroken hart van kunstenaar Bernini. We leren hoe je Petrus en Paulus kan herkennen en we laten je zoeken naar het portret van Maria. Ook brengen we je naar een bijzondere steen. Als je op deze steen staat, dan krijg je het plein te zien zoals niemand anders het ziet. Spannend! 

Onze gids Leonardo brengt je vervolgens naar de ‘Heilige Deur’, een toegangsdeur die maar één keer om de vijfentwintig jaar opengaat. Die gaan we even van dichtbij bestuderen. 

Eens binnen in de kerk gaan we op zoek naar dansende mannetjes, een zwerm bijen en een heuse draak. De zoektocht is zo uitgewerkt dat je alle bezienswaardigheden in de enorme kerk te zien krijgt. 

We laten de kinderen verborgen details ontdekken waar alle andere bezoekers zomaar aan voorbij lopen zonder ze ooit op te merken. En zo komen ook de ouders heel wat feiten en merkwaardigheden over de kerk te weten die ze niet in de klassieke reisgidsen zullen vinden. Wist je bijvoorbeeld dat je vlakbij het centrale altaar getuige kan zijn van een… bevalling? En dat midden in een kerk! Zou de paus dat eigenlijk wel weten? 

Aan de hand van veertig vragen geeft de Sint-Pietersbasiliek langzaam maar zeker haar boeiende geheimen prijs. Als je kinderen alle vragen hebben beantwoord en als jullie samen de begeleidende tekst hebben gelezen, dan mag jullie gezin zich met recht en reden echte Vaticaankénners noemen.  

Sint Pietersbasiliek Rome

Praktische info: het boekje ‘De Sint-Pietersbasiliek in Rome. Zoektocht voor jongeren van 10 tot 14 jaar’ kost 10 EUR (excl. verzendingskosten). Het is onze eigen uitgave en is bijgevolg enkel verkrijgbaar bij cosiddetto. Je kan het bestellen via onze webshop. Woon je in Oudenaarde of omgeving, dan kan je het uiteraard ook bij ons thuis afhalen, na afspraak. 


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie