Panna cotta in zomerversie

26/06/2019 Reageer
panna cotta

De zomer is in ’t land. De zon laat zich van haar warmste kant zien… Tijd dus voor verfrissende dessertjes. Deze ‘panna cotta in zomerversie’ hoort zeker thuis in dat rijtje. Panna cotta, Italiaans voor ‘gekookte room’, is en blijft een klassieker onder de Italiaanse dolci. Wij serveren die hier in kleine glaasjes bedekt met een laagje fruitcoulis in drie zomerse kleuren. Dit dessertje hebben we al meermaals klaargemaakt en het blijft bewonderende blikken en lovende commentaren oogsten. Dus: wat houdt jou nog tegen? Aan de slag ermee!

Ingrediënten (voor ca. 12 glaasjes)

  • 12 g gelatineblaadjes
  • 5 dl volle verse room
  • 3 dl melk
  • 120 g suiker
  • geraspte schil van 1 biocitroen
  • 1 vanillestok
  • 1 rijpe mango
  • een handvol zoete aardbeien
  • 2 rijpe, groene kiwi’s
  • eventueel wat bloemsuiker

Bereiding

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Doe de room, de melk, de suiker en de geraspte citroenschil in een kookpot.
  • Snij met een mes de vanillestok in de lengte in twee en voeg beide helften toe aan het mengsel. Breng het geheel tot aan het kookpunt en roer daarbij nu en dan.
  • Neem de pot van het vuur. Verwijder de twee helften van de vanillestok en schraap met een mesje het vanillemerg eruit en voeg dat opnieuw toe aan de bereiding; de zwarte zaadjes geven extra smaak en zorgen voor een mooi effect.
  • Knijp met de hand de gelatineblaadjes uit en voeg ze geleidelijk en al roerend toe aan de roombereiding. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  • Giet het mengsel voorzichtig in 12 kleine glaasjes en laat het ca 4 à 5 uur opstijven in de ijskast.
  • Mix intussen elk soort fruit apart. Voeg indien nodig wat bloemsuiker naar smaak toe. Hou de 3 fruitcoulis koel in de ijskast.
  • Haal kort voor het serveren de glaasjes uit de ijskast en leg bovenop de panna cotta een laagje coulis. Serveer de glaasjes op een kleurrijke schaal.

Tip

  • Je kan uiteraard naar eigen smaak variëren in het soort fruit. Bijv. i.p.v. aardbeiencoulis kan je granaatappelpitjes gebruiken. Zorg er wel voor dat het een kleurig geheel blijft. Daar wordt een mens vrolijk van, toch?

Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Colophon - Segesta

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie