Pesto van zongedroogde tomaten

12/04/2015 Reageer

O sole mio! De Italiaanse zon op je tong! Een supereenvoudig en o zo lekker hapje! Wij hebben deze zomerse tomatenpesto voor het eerst geproefd bij vrienden. En eerlijk gezegd: we waren meteen verkocht. Zelfs Italianen aan wie deze krachtige pestoversie voorschotelden, smolten erbij weg.
Dien op met Italiaanse crackers of met plakjes rauwe courgette.
Tip: wacht niet te lang om zelf een hapje te nemen; anders zijn je gasten met alles weg! Buon appetito!

Ingrediënten

  • 120 g zongedroogde tomaten (zonder olie)
  • ca. 0,5 dl extra vergine olijfolie 
  • 4 el pijnboompitten
  •  2 teentjes look
  •  een handvol verse basilicum
  •  Italiaanse crackers of plakjes rauwe courgette

Bereiding

  •  Cutter de tomaten met de pijnboompitten en de look.
  •  Voeg er de blaadjes basilicum aan toe en cutter verder.
  •  Giet er geleidelijk aan de olijfolie bij tot je een smeerbare massa krijgt.

Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties