Pesto van zongedroogde tomaten

12/04/2015 Reageer

O sole mio! De Italiaanse zon op je tong! Een supereenvoudig en o zo lekker hapje! Wij hebben deze zomerse tomatenpesto voor het eerst geproefd bij vrienden. En eerlijk gezegd: we waren meteen verkocht. Zelfs Italianen aan wie deze krachtige pestoversie voorschotelden, smolten erbij weg.
Dien op met Italiaanse crackers of met plakjes rauwe courgette.
Tip: wacht niet te lang om zelf een hapje te nemen; anders zijn je gasten met alles weg ;-)! Buon appetito!

Ingrediënten

  •  120 g zongedroogde tomaten (zonder olie)
  •  ca. 0,5 dl extra vergine olijfolie
  •  4 el pijnboompitten
  •  2 teentjes look
  •  een handvol verse basilicum
  •  Italiaanse crackers of plakjes rauwe courgette

Bereiding

  •  Cutter de tomaten met de pijnboompitten en de look.
  •  Voeg er de blaadjes basilicum aan toe en cutter verder.
  •  Giet er geleidelijk aan de olijfolie bij tot je een smeerbare massa krijgt.

 

Reacties