Ricotta-vanilletaart: ronduit lekker!

ricottataart

Zin in een luchtige, goudgele kaastaart? Dan is dit ricottarecept net wat je nodig hebt. Voor je het goed en wel beseft, vult je keuken zich met een zoete bakgeur. Het vergt amper een kwartiertje voorbereiding. De oven doet de rest. Waarop wacht je nog? Keukenschort aan en go go gooooo!

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (Herta)
  • 500 g ricotta
  • 5 eieren
  • een zakje vanillebloem van ca.50g
  • 180 g suiker
  • evt. 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

  • Roer met een garde in een kom de ricotta, de vanillebloem, de suiker, de vanillesuiker en de eierdooiers goed dooreen.
  • Klop de eiwitten goed stijf en roer ze voorzichtig onder het ricottamengsel.
  • Giet alles over op het bladerdeeg.
  • Bak ca. 40 min. in een voorverwarmde oven van 180°; de taart moet er goudgeel uitzien.
  • Zet de oven uit en de ovendeur wat open en laat de taart in de oven afkoelen.

Tips

  • In plaats van ricotta kan je ook volle plattekaas gebruiken.
  • Deze taart smaakt ook lekker in combinatie met een glaasje prosecco.
ricottataart
ricottataart
ricottataart
ricottataart
ricottataart

Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie