Ricottakoekjes met munt

22/02/2015 Reageer

Wie wordt niet onweerstaanbaar geprikkeld bij de geur van verse munt? Dit heerlijke kruid, ideaal voor onze spijsvertering, is een frisse smaakmaker in heel wat drankjes en gerechten. Wij hebben al talloze keren smeuige ricottakoekjes geserveerd, waarin munt de pittige toets geeft. Zowel groot als klein is er weg van! Maak en eet ze bij voorkeur de dag zelf; dan zijn ze op hun best.  

– Recept voor 30 à 35 hapjes –

Ingrediënten

  • 1 fijngesnipperde sjalot
  •  2 koffielepels extra vergine olijfolie
  • 2 koffielepels water
  • 500 g ricotta
  • 80 g fijngemalen parmezaan
  • 40 g paneermeel
  • 2 el fijngesnipperde blaadjes verse munt
  • 2 losgeklopte eieren
  • peper en zout
  • een snuifje cayennepeper of piment d’Espelette
  • een beetje bloem en olijfolie

Bereiding

  • Stoof de sjalot aan in 2 kl olijfolie en 2 kl water. Zorg ervoor dat alle vloeistof verdampt is en laat alles afkoelen.      
  • Meng de ricotta met de parmezaan, het paneermeel, de munt, de eieren en het gestoofde sjalotje. Kruid bij met peper, zout en cayennepeper.
  • Leg met een lepel platte balletjes van het kaasmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze lichtjes met bloem, duw ze nog wat platter met de bolle kant van een lepel en besprenkel ze met olijfolie.
  • Bak ze 15 min. in de oven op 200°, tot ze goudgeel zijn.

Reacties