Ricottakoekjes met munt

01/03/2020 Reageer
ricottakoekjes met munt

Wie wordt niet onweerstaanbaar geprikkeld bij de geur van verse munt? Dit heerlijke kruid, ideaal voor onze spijsvertering, is een frisse smaakmaker in heel wat drankjes en gerechten. Wij hebben al talloze keren smeuige ricottakoekjes geserveerd, waarin munt de pittige toets geeft. Zowel groot als klein is er weg van! Maak en eet ze bij voorkeur de dag zelf; dan zijn ze op hun best.  

– Recept voor 30 à 35 hapjes –

Ingrediënten

  • 1 fijngesnipperde sjalot
  •  2 koffielepels extra vergine olijfolie
  • 2 koffielepels water
  • 500 g ricotta
  • 80 g fijngemalen parmezaan
  • 40 g paneermeel
  • 2 el fijngesnipperde blaadjes verse munt
  • 2 losgeklopte eieren
  • peper en zout
  • een snuifje cayennepeper of piment d’Espelette
  • een beetje bloem en olijfolie

Bereiding

  • Stoof de sjalot aan in 2 kl olijfolie en 2 kl water. Zorg ervoor dat alle vloeistof verdampt is en laat alles afkoelen.      
  • Meng de ricotta met de parmezaan, het paneermeel, de munt, de eieren en het gestoofde sjalotje. Kruid bij met peper, zout en cayennepeper.
  • Leg met een lepel platte balletjes van het kaasmengsel op twee met bakpapier beklede bakplaten. Bestrooi ze lichtjes met bloem, duw ze nog wat platter met de bolle kant van een lepel en besprenkel ze met olijfolie.
  • Bak ze 15 min. in de oven op 200°, tot ze goudgeel zijn.
ricottakoekjes met munt
ricottakoekjes met munt
ricottakoekjes met munt
ricottakoekjes met munt
ricottakoekjes met munt
ricottakoekjes met munt
ricottakoekjes met munt

Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties