Speciaal voor Wereld Pasta Dag (25 oktober) serveren we jullie graag een recept dat tot de favorieten van groot én klein behoort en dat in geen tijd op tafel kan getoverd worden! Het was mijn zus Griet die dit recept jaren geleden, toen ze nog op kot in Leuven zat, de familie binnenbracht. Nog altijd blijven de ‘krullewietjes’ – een soort Vlaams voor ‘spirelli’ 😉 – een toppertje! Smullen maar!
Benodigdheden (voor 4 personen)
- 750 gr. gehakt
- 150 gr. kruidenkaas (= 1 potje)
- 450 gr. spinazie met roomsaus (diepvries)
- 400 gr. spirelli (= ‘krullewietjes’)
- een pasta-kruidenblokje
- extra vergine olijfolie
- geraspte parmezaan
Bereiding
- Bak het gehakt rul in olijfolie. (N.B.: je kan eventueel eerst fijngesneden ajuin en een geplet teentje look in de olie glazig laten worden).
- Voeg de ontdooide spinazie en de kruidenkaas toe. Roer goed om.
- Kook intussen de spirelli beetgaar in water waaraan een pastakruidenblokje is toegevoegd.
- Schep wat spirelli op een bord, doe er saus bovenop en bestrooi met de geraspte kaas.