Vreemdgaan in Rome…

Ippokrates

De Italiaanse keuken is zo lekker en zo divers dat je wel elke dag Italiaans zou kunnen eten. Maar als je, zoals wij, soms voor langere tijd in Rome verblijft, dan kan het wel eens gebeuren dat je zin hebt in ‘iets anders’. Zo kwam het dat we in Rome ook wel eens vreemd zijn gegaan. Culinair wel te verstaan! In dit artikel laten we je kennis maken met onze persoonlijke ‘Top drie’ van niet-Italiaanse eethuisjes in Rome.

Ippokrates (Grieks)

Onze lijst met favorieten wordt aangevoerd door Ippokrates, algemeen beschouwd als het beste Griekse restaurant in Rome. Vooraf een tafeltje reserveren is aangeraden, zeker in het weekend, want ook de Romeinen zijn gek op de Griekse keuken.    

Ippokrates

Ippokrates

Chef Fratzis, geboren en getogen op het Griekse eiland Kos, zweert bij een duidelijke filosfie: ‘hartelijkheid, eenvoud en kwaliteit’. Hij en zijn familieleden met wie hij het restaurant runt, laten je met zichtbare trots kennis maken met al het lekkers uit de rijke Griekse gastronomische traditie. Wie à la carte eet, heeft een ruime keuze aan mezze, hoofdgerechten en desserts. Alles aan zeer democratische prijzen. Je kan het jezelf ook makkelijk maken en opteren voor het suggestiemenu ‘Ippokrates Special’. Voor slechts 19 EUR pp krijg je verschillende mezze voorgeschoteld, Griekse sla, gebakken fèta als voorgerecht en moussaka als hoofdgerecht. De fèta tiganiki, gebakken fèta in fylodeeg met honing, noten en granaatappelpitten is ronduit hemels. Alleen al voor deze schotel kom je hier graag terug! 

Ippokrates

Ippokrates

Ippokrates

In ruil voor een glimlach krijg je op het einde van de maaltjd gegarandeerd ook een glaasje Griekse likeur aangeboden.  

Meer info: Ippokrates, Via Piave 30, Rome.

Krishna 13 (Indisch) 

Rome kent een uitgebreide Aziatische gemeenschap en er is dan ook een ruim aanbod aan Chinese, Japanse, Indische en andere oosterse restaurants. Vele daarvan zijn te vinden nabij de Piazza Vittorio Emanuele. In deze buurt, die bekend staat als het Romeinse Chinatown, bevindt zich ook een zeldzame, goed verborgen Indische parel: Krishna 13. 

Krishna13

Als je voorbij de toegangsdeur de trappen afdaalt die je naar het restaurant leiden, heb je meteen de indruk in een ander continent te zijn beland: flakkerende kaarsen, kleurrijke lampen, geraffineerd houtsnijwerk, beelden van Indische goden en – vooral – de geur van oosterse specerijen.     

Krishna13

Krishna13

De menukaart reflecteert het rijke aanbod aan typische gerechten uit alle regio’s van India, van kip Madras en kip Hydrabadi over Dal Tadka (gele linzensoep) tot Alloo Gobi (gekruide aardappelen met bloemkool). Ook vegetariërs kunnen hier hun hartje ophalen. Met verse en kwaliteitsvolle producten toveren de Indische chefs de heerlijkste gerechten op tafel, geserveerd op authentieke Indische schotels en kommetjes. Alles is tot in de puntjes verzorgd en de legendarische oorsterse vriendelijkheid van de obers krijg je er helemaal gratis bij. Een avondmaal bij Krishna13 is meer dan een etentje, het is een belevenis! 

Meer info: Krishna13, Via Foscolo 13 (Piazza Vittorio), Rome. 

La Punta Expendio de Agave (Mexicaans)

In een eerder rustige buurt van Trastevere, vlakbij de kerk van Santa Cecilia, vind je zowaar een kleine Mexicaanse enclave. ‘Punta Expendio de Agave’ is een geslaagde mix tussen een cocktailbar en een restaurant, volledig in Mexicaanse sfeer. Twee Italiaanse vrienden,  Roberto Artusio e Cristian Bugiada trekken meermaals per jaar naar Mexico om er de lokale keuken te leren kennen en er inspiratie op te doen. Hun ambitie is om de kleurrijke sfeer van een authentiek Mexicaans eethuisje over te brengen naar hun thuisbasis Rome. Dat ze daarin geslaagd zijn wordt meteen duidelijk wanneer je de zaak binnenstapt. 

La Punta Expendio

La Punta Expendio

Het eerste wat opvalt is de spectaculaire bar met een ruime keuze aan Mexicaanse distillaten als Tequila, Mezcal, Raicilla, Tuxca en Bacanora als basis voor de vele cocktails die de barman behendig bereidt. Je kan van een cocktail genieten op een hoge barkruk aan de bar of in de intieme lounge in de kelderverdieping.   

La Punta Expendio

La Punta Expendio

Wie honger heeft, kan plaatsnemen aan één van de gezellige tafeltjes en een keuze maken uit een ruim aanbod aan taco’s en tostada’s. Ook ceviche staat dagelijks op het menu. De klassiekers van de Mexicaanse keuken worden bereid met een eigentijdse toets. De gerechten worden opgediend op frisse, kleurrijke schotels en zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook bijzonder lekker. 

La Punta Expendio

La Punta Expendio

La Punta Expendio

Meer info: La Punta Expendio de Agave, Via di Santa Cecilia, 8 (Trastevere), Rome.


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie