Zoete basilicumtaart? Jawel!

05/10/2014 Reageer

Wil je je gasten verrassen met een originele taart, die bovendien in een mum van tijd klaar is? Dan ben je hier aan het juiste adres! Nee, dit is geen hartige quiche, zoals velen op het eerste gezicht denken… Dit is een ongekende zoete lekkernij, waarmee je zeker scoort! Serveer er geen koffie bij, maar een glas goed gekoelde prosecco, al dan niet rosé. Ook heerlijk met wat frambozencoulis en enkele verse frambozen.

Ingrediënten

  • 1 rol blader- of kruimeldeeg
  • 150 g ricotta
  • 150 g mascarpone
  • 3 eieren 
  • 100 g suiker
  • 1 plantje basilicum
  • enkele blaadjes basilicum voor de afwerking

Bereiding

  • Leg het deeg samen met het bakpapier in de taartvorm. Prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem en bak die (eventueel belegd met bakbonen) ca. 10 min. blind op 200°.
  • Klop de ricotta en de mascarpone samen met de licht geklutste eieren en de suiker tot een homogeen mengsel.
  • Scheur de basilicumblaadjes niet te klein en roer ze onder het kaasmengsel.
  • Giet de vulling in de vorm en zet de taart 30 min. in de oven op 180° tot ze goudbruin is.
  • Laat de taart afkoelen.
  • Versier met wat basilicumblaadjes.

Reacties