Zoete basilicumtaart? Verrassend lekker!

basilicumtaart

Wil je je gasten verrassen met een originele taart, die bovendien in een mum van tijd klaar is? Dan ben je hier aan het juiste adres! Nee, dit is geen hartige quiche, zoals velen op het eerste gezicht denken… Dit is een ongekende zoete lekkernij, waarmee je zeker scoort! Serveer er geen koffie bij, maar een glas goed gekoelde prosecco, al dan niet rosé. Ook heerlijk met wat frambozencoulis of enkele verse frambozen.

Ingrediënten

  • 1 rol kruimeldeeg of bladerdeeg
  • 200 g ricotta
  • 200 g mascarpone
  • 4 eieren 
  • 120 g kristalsuiker
  • 1 plantje basilicum
  • enkele blaadjes basilicum voor de afwerking

Bereiding

  • Leg het deeg samen met het bakpapier in de taartvorm. Prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem en bak die – eventueel belegd met bakpapier en bakparels – ca. 15 min. blind op 190°.
  • Klop de ricotta en de mascarpone samen met de licht geklutste eieren en de suiker tot een homogeen mengsel.
  • Scheur de basilicumblaadjes niet te klein en roer ze onder het kaasmengsel.
  • Giet de vulling in de vorm en zet de taart 30 min. in de oven op 180° tot ze goudbruin is.
  • Laat de taart afkoelen.
  • Versier met wat basilicumblaadjes.

Zelfgemaakte frambozencoulis

  • Breng 250 g diepvriesframbozen aan de kook, samen met 50 g kristalsuiker en twee eetlepels water. Laat dit een tiental minuten goed doorkoken op een middelhoog vuur. Roer nu en dan eens om.
  • Neem de pan van het vuur en duw de frambozen door een zeef.
  • Roer de coulis goed om en laat die afkoelen.
  • Serveer de coulis op kamertemperatuur.
basilicumtaart

basilicumtaart

basilicumtaart

basilicumtaart

basilicumtaart

basilicumtaart

basilicumtaart

Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie