‘Het geheim van Angela’. Een Italiaanse thriller van Francesco Recami

17/08/2020 Reageer

Bij Serena Libri, een Nederlandse uitgeverij gespecialiseerd in Italiaanse literatuur in vertaling, verscheen onlangs ‘Het geheim van Angela’, een thriller van de hand van Francesco Recami. 

Angela Mattioli is een ietwat onconventionele en cynische lerares op een middelbare school. Ze doet haar werk graag, maar toch is ze gefrustreerd over van alles: haar mislukte huwelijk, haar luie leerlingen, de bemoeizuchtige ouders, … Bij de gepensioneerde Amedeo Consonni, een bewoner van het appartementsgebouw waar ze zelf ook een flat heeft, gaat ze geregeld haar hart luchten en occasioneel ook al eens een nacht doorbrengen. Aan hem vertrouwt ze ook het manuscript toe waarin ze haar geheim heeft neergepend. En dat geheim begint op school…  

Op een dag leest ze in de krant dat een van haar leerlingen, Ranieri Reperti, een arrogant rijkeluiszoontje, ontvoerd lijkt te zijn tijdens een familie-uitstap in Sardinië. De mysterieuze ontvoerders eisen vier miljoen euro losgeld. Angela is onmiddellijk geïntrigeerd door het nieuwsbericht. Enkele dagen eerder had ze haar leerlingen immers een schrijfopdracht gegeven met als thema ‘Wat ik het liefst zou willen…’.  Ranieri had een werk ingeleverd met de titel ‘Wat ik het liefst zou willen is vier miljoen euro’. Toeval? Of zit hier meer achter?  

Angela besluit zelf op onderzoek uit te trekken. Wat volgt is een onwaarschijnlijke spiraal van vreemde avonturen, gekke misverstanden, vurige nachten en bizarre plotwendingen: ze raakt opgesloten in een vrachtcontainer, is te gast op jetset-feestjes in Sardinië, wordt zelf ontvoerd en raakt op een bepaald moment zelfs levend begraven. Ze overleeft uiteindelijk alles en ook de jongen zelf komt ongedeerd uit het avontuur. 

Geloofwaardig kan je het verhaal niet noemen, maar de wervelende verhaalstijl en de onaflatende ironie waarmee Angela haar avonturen beschrijft, maakt veel goed. Met ‘Het geheim van Angela’ heb je leuke en ontspannende vakantielectuur in handen.  

Het geheim van Angela, Francesco Recami. Uitgeverij Serena Libri, 291 pagina’s. Te koop in de lokale boekhandel of via deze link bij bol.com.


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vond, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie