L’ultimo Paradiso, liefde en klassenstrijd in Puglia

Ultimo Paradiso

Vandaag, 5 februari, pakt Netflix uit met de wereldwijde première van de Italiaanse film L’ultimo Paradiso. Het verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten, speelt zich af in Puglia op het einde van de jaren 50 van de vorige eeuw.

We maken kennis met Ciccio (vertolkt door Riccardo Scamarcio, die tevens scenarist en producent is), een gedreven veertiger die droomt van een betere wereld voor zijn vrouw Lucia (rol van Valentina Cervi)  en hun zoontje van zeven jaar. Hij is het immers beu om, net als de andere boeren uit de regio, uitgebuit te worden door de machtige landeigenaars van wie ze voor hun inkomen afhankelijk zijn. Gedreven door een ontembaar rechtvaardigheidsgevoel komt hij in opstand tegen Cumpà Schettino (rol van Antonio Gerardi), de lokale  burgemeester en grootgrondbezitter die al vele jaren als een feodale tiran over de lokale landbouwersfamilies heerst.  Zijn strijd wordt echter bemoeilijkt als hij verliefd wordt op Bianca (vertolkt door Gaia Bermani Amaral), de bloedmooie dochter van de gevreesde Schettino.

Ultimo Paradiso
Ultimo Paradiso
Ultimo Paradiso
Foto’s: Netflix

De film werd grotendeels opgenomen in en rond het mooie stadje Gravina in Puglia, ook bekend als ‘het kleine Matera’. Andere scènes werden opgenomen in de Pugliese hoofdstad Bari die eerder al het decor vormde voor een andere prachtige Italiaanse film die op Netflix loopt: La Vita davanti a sè, met Sophia Loren in de hoofdrol en met de prachtige titelsong ‘Io si’ van Laura Pausini.

Geniet alvast even van deze trailer:


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vond, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie