Onze 3 favoriete koffiebars in Rome

Koffie is in Italië een kunstvorm. Als je zin hebt in een kopje koffie, dan kan je met een gerust hart eender welke bar binnenstappen en genieten van een espresso, een cappuccino (voor 11u!), een caffè latte, caffè lungo, caffè macchiato, … of één van de vele andere verschijningsvormen van dit heerlijke drankje. De kans dat je iets minderwaardigs krijgt voorgeschoteld, is quasi onbestaande. Toch heeft de ene koffiebar net dat ietsje meer dan de andere. Dit zijn alvast onze 3 persoonlijke favorieten in Rome:
 

Sant’ Eustachio il Caffè  (www.santeustachioilcaffe.it),

Piazza Sant’Eustachio, 82 (nabij Pantheon)

Sant’Eustachio is als sinds de opening, in 1938,  the place to be voor de koffiekenners. Alles ademt hier koffie. Wat meteen opvalt, is de warmgele kleur van het interieur. Er heerst de hele dag door een gezellige drukte en op de achtergrond weerklinkt voortdurend het typische geluid van rinkelende kopjes, schoteltjes en lepeltjes. Opgelet: wil je geen suiker in de koffie, dan moet je dat vooraf vragen. Het unieke aan een kopje koffie bij Sant’Eustachio is immers dat er wat suiker is toegevoegd aan de gemalen koffie nog voor hij wordt gezet.
Je kan er ook pakjes of blikken koffie kopen in de typische, gele verpakking. Ideaal om later thuis nog eens na te genieten. Let bij het buitengaan even op de kerk aan de overkant, gewijd aan Sant’Eustachio natuurlijk.  Zie je de merkwaardige hertenkop met het kruis tussen het gewei? Zo weet je meteen waar het kenmerkende logo van het koffiehuis vandaan komt.

La Casa del Caffè ‘Tazza d’Oro’ (www.tazzadorocoffeeshop.com)
Via degli Orfani, 84 (vlakbij Pantheon)

Op een steenworp afstand van het Pantheon bevindt zich La Casa del Caffè Tazza d’Oro. Dit koffiehuis, geopend in 1946, is een trefplaats voor koffieliefhebbers. Er is een reële kans dat de persoon naast jou aan de bar een volksvertegenwoordiger of een regeringsmedewerker is. Het Parlement ligt immers om de hoek. Je hebt ook hier een rijke keuze aan koffie in alle mogelijke varianten. Maar wat we je hier zeker kunnen aanraden, is dé specialiteit van het huis: granita di caffè, gemalen ijs met koffie, afgewerkt met een obligate toef slagroom. Verrukkelijk, zeker op een warme zomerdag.

Panella (www.panellaroma.com)
Via Merulana, 54 (nabij metrostation Vittorio Emanuele)

Panella staat in eerste instantie bekend voor zijn bijzondere broodcreaties, heuse kunstwerkjes en heerlijk lekker bovendien. De baseline van de winkel is dan ook “l’arte del pane”… de kunst van het brood. Maar ze serveren er ook een perfecte cappuccino met een bijzondere toets, namelijk een lepeltje sabayon. Je kan overigens kiezen uit diverse smaken. Een ideale plaats dus om ’s morgens, voor je de stad induikt, te ontbijten. Na de ochtendkoffie bereik je in vijf minuten wandelen de Santa Maria Maggiore, San Giovanni in Laterano of het Colosseum. 
 

Reacties

Geef een reactie