Tafelen in Trapani. Onze selectie eetadresjes

Trapani

Als je maar één iets eet in Trapani, laat het dan zeker de befaamde couscous zijn, waarvoor de stad bekend staat. Dit typische visgerecht staat vrijwel in elk restaurant op het menu. Een andere lokale specialiteit is een pastaschotel: busiate con pesto alla trapanese. Je zal in de stad meer dan genoeg eetgelegenheden vinden, maar op aanraden van de locals hebben wij er enkele verkend die we één voor één van harte kunnen aanbevelen.

MaCri

Bij MaCrì serveren ze hemelse visgerechten in een stijlvol en gezellig mediterraans kader. De menukaart is beperkt (wat meestal een goed teken is) en wijzigt volgens de seizoenen. De vrouwelijke chef Cristina Genna zweert bij dagverse producten en schotelt je verfijnde gerechten voor waarin ze haar culinaire filosofie waarmaakt: il lusso della semplicità…, de luxe van de eenvoud. De hoogst sympathieke maître geeft met zichtbaar plezier tekst en uitleg bij de gerechten op het menu.

Cantina Siciliana

Authentieker en huiselijker dan Cantina Siciliana, gelegen in de oude Joodse wijk in het hart van de stad, zal je moeilijk vinden. De vrouwelijke chef Hajer Haissi serveert er verrukkelijke couscous en andere klassiekers van de Trapanese keuken. Er wordt resoluut gewerkt met verse, seizoensgebonden producten, geheel volgens de traditie van de Slow Food beweging waarvan dit restaurant één van de voortrekkers is.

La Bettolaccia

Mag het net iets verfijnder zijn, ga dan naar Osteria La BettolacciaDe tartare di gamberi is er hemels. Ook hier serveren ze het beste wat de Trapanese keuken te bieden heeft. De joviale chef Francesco Fileccia komt zich persoonlijk vergewissen of alles naar wens is.     

Antichi Sapori

Al jaren een vaste waarde in het gastronomische landschap van Trapani en dus ook aanwezig in alle reisgidsen is Antichi Sapori. Je vindt er alle klassiekers van de lokale keuken en de porties zijn er ruim bemeten. Het eten is er lekker en de inrichting gezellig, maar het restaurant leidt ons inziens wel wat onder zijn populariteit bij toeristen. Om snel plaats te kunnen maken voor volgende gasten is de bediening er naar ons aanvoelen iets te snel en te onpersoonlijk. Dat is jammer.

Pizzeria Jolanda

Zin in pizza? Dan moet je bij Pizzeria Jolanda zijn. De inrichting van de pizzeria was duidelijk niet de belangrijkste zorg van de eigenaar, maar de kwaliteit en de prijs van de pizza’s compenseren dat ruimschoots.

Zin in een ijsje of een granità? Dan hebben we twee topadresjes in Trapani voor jou!

Gelateria Liparoti

Langs de noordelijke zeedijk in de oude binnenstad kan je genieten van een heerlijk ijsje of een granita bij Gelateria Liparoti. Eigenaar Maurizio Liparoti omschrijft zichzelf als ricercatore del gusto (smaakonderzoeker). En dat onderzoek neemt hij blijkbaar ernstig, want je kan er kiezen tussen een ruim aantal, vaak verrassende smaken of smaakcombinaties. We kozen, gezien de warme temperaturen, voor een verfrissende granita: eentje al pistacchio en een andere alla mandorla. Heerlijk!

Gelateria Meno Tredici

Aan de zuidelijke zeedijk moet je voor het beste ijs bij Gelateria Meno Tredici zijn. Tot ‘s avonds laat kan je in dit populaire ijssalon terecht om je zin in een ijsje te bevredigen. Er is een ruim aanbod van wisselende smaken en daar zitten soms verrassende combinaties bij. Wat ons betreft één van de betere ijssalons die we tijdens onze roadtrip door Sicilië hebben gespot.


Colophon - Segesta

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties