Kleurrijke pasta met spinaziepesto, burrata en gekonfijte peperoncini

Pasta spinaziepesto burrata peperoncino

Groen, wit en rood: Italiaanser dan dit kan een pasta niet worden. In dit fris ogend pastagerecht geven malse spinazie, boterzachte burrata en gekonfijte peperoncini de toon aan. De verrukte ooh’s en aah’s van je gasten krijg je er gratis bij.

Ingrediënten (vier personen)

  • 500 g pasta (pappardelle, linguine, …)
  • 200 g babyspinazie
  • 2 teentjes look
  • 80 g fijngeraspte parmezaan
  • 80 g geroosterde pijnboompitten (zie tip)
  • 300 g burrata
  • 3 pikante lange rode peperoncini
  • 50 g suiker
  • 0,75 dl water
  • extra vergine olijfolie 
  • zwarte peper en zeezout

Bereiding

  • Was de spinazie en zwier ze droog.
  • Doe de spinazie, de fijngesneden look, de geraspte parmezaan, de geroosterde pijnboompitten en een zestal eetlepels olijfolie in de keukenrobot. Kruid met zwarte peper en zeezout. Cutter fijn tot je een smeuïge pesto krijgt. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe.
  • Was de peperoncini en verwijder de steeltjes. Snij ze in de lengte in twee en haal de zaadjes en de zaadlijsten eruit. Snij ze in de breedte in fijne reepjes.
  • Breng in een kleine steelpan het water samen met de suiker aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de peperoncinoreepjes toe en laat ze een tiental minuten zachtjes garen. Giet het water door een zeef en laat de reepjes afkoelen.
  • Kook de pasta – kooktijd: zie verpakking – in voldoende (gezouten) water, waaraan eventueel een bouillonblokje voor pasta is toegevoegd. Giet de beetgare pasta af. Hou zeker wat kookvocht opzij om eventueel nadien toe te voegen.
  • Meng de pesto door de pasta en schep die onmiddellijk in diepe (voorverwarmde) borden, scheur er de burrata in slierten over en versier met de gekonfijte peperoncinoreepjes.

 Tips

  • Pijnboompitten kan je heel gemakkelijk zelf roosteren. Doe ze in een bakschaal en zet die een paar minuutjes in de oven op 190° tot de pitten mooi goudbruin gekleurd zijn. Ook kan je ze op een matig vuur roosteren in een pan zonder vetstof.
  • Je kan de peperoncini ook vervangen door in fijne reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes of verse kerstomaatjes. Het kleurenpalet blijft hetzelfde :-)!
  • De spinaziepesto is eveneens heerlijk op bruschette.


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie