Vesuviuskes, een heuse smaakexplosie

18/03/2020 Reageer

Toen ik voor de eerste keer deze chocolademuffins bakte, was ik net een les aan het voorbereiden over de fatale uitbarsting van de Vesuvius in 79 n. Chr. Toen ik de bovenkant van de cakejes tijdens het bakproces zag barsten, moest ik spontaan aan deze vulkaan denken… De naam was geboren! In de jaren die volgden, zijn deze ‘vesuviuskes’ uitgegroeid tot een echte topper. Het recept werd al meerdere keren gedeeld wegens ‘te lekker’! Ziehier het recept om 18 keer de Vesuvius uit je oven te toveren. Buon appetito!

Ingrediënten

  • 200 g ‘pure’ chocolade (bijv. van Côte d’Or, Noir de Noir)
  • chocoladedruppels (Jacques/Callebaut- Callets Dessert, fondant) of kleine stukjes chocolade
  • 200 g suiker
  • 130 g roomboter
  • 4 afgestreken eetlepels bloem
  • 4 eieren
  • 18 papieren muffinvormpjes (diameter 5 cm) en 2 muffinbakplaten

Bereiding

  • Smelt de chocolade met de boter op een zacht vuurtje.
  • Haal van het vuur en voeg er de suiker, de bloem en het eigeel bij. Roer goed.
  • Klop het eiwit stijf en voeg het bij het chocolademengsel. Roer goed.
  • Leg de 18 papiertjes in de muffinbakplaten en giet het mengsel erin.
  • Tussen twee lagen in kan je enkele chocoladedruppels of een stukje chocolade leggen.
  • Bak de cakejes 20 minuten in een matig warme oven (175°).
  • Laten afkoelen en… smullen maar!

Vesuviuskes

Vesuviuskes

Vesuviuskes

Vesuviuskes


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

One thought on "Vesuviuskes, een heuse smaakexplosie"

Geef een reactie