Vijgenijs, verrassend lekker!

13/08/2017 Reageer
vijgenijs

Wist je dat vijgen een enorme boost kunnen geven aan je gezondheid? Deze bommetjes vol vezels en vitamines bestrijden maar al te graag allerlei kwaaltjes. Dat ze daarbij ook nog superheerlijk smaken, is dubbel meegenomen. Je kan verse, rijpe vijgen veelzijdig inzetten. Bijvoorbeeld als broodbeleg, puur of in de vorm van confituur. Je kan ze eten als gezond hapje vergezeld van bijvoorbeeld geitenkaas, basilicum en pijnboompitjes. Daarnaast worden ze graag verwerkt o.a. in zoete taarten, op gedurfde pizza’s, in hartverwarmende ovenschotels… Ook dragen ze bij tot een originele gelato, die je meteen in zuiderse sferen brengt. Dit laatste willen we met volgend recept bewijzen. Makkelijk te bereiden met de ijsmachine. Succes verzekerd!

Ingrediënten  (voor ca. 1 l ijs)

  • 500 g vruchtvlees van verse, rijpe vijgen (= ca. 12 stuks)
  • sap van 1 appelsien
  • sap van een halve citroen
  • 300 ml (bij voorkeur volle) yoghurt
  • 100 g kristalsuiker
  • 150 ml volle room

Bereiding

  • Schil de vijgen zo dun mogelijk.
  • Mix het vruchtvlees samen met het appelsien- en citroensap.
  • Voeg de yoghurt en de kristalsuiker toe en mix goed verder.
  • Klop de room op, wel niet volledig stijf, zodat hij nog goed kan vermengd worden met de andere ingrediënten.
  • Voeg de opgeklopte room toe aan het fruitmengsel en mix nog heel even verder.
  • Giet alles over in de ijsmachine en laat het ca. 40 minuten draaien.
  • Schep het ijs over in een goed sluitende doos en bewaar in de diepvriezer.

Tip

  • Indien het ijs te hard is voor consumptie, haal het dan een half uurtje voor gebruik uit de diepvriezer en zet het in de ijskast. Of laat het een kwartiertje op kamertemperatuur uitstaan.
  • Versier eventueel met een schijfje verse vijg en geroosterde pijnboompitjes of geroosterde amandelschilfers.

Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

2 thoughts on "Vijgenijs, verrassend lekker!"

Geef een reactie