Weergaloze worstjeslasagne

29/03/2020 Reageer

Zin in een overheerlijke lasagne? Duik dan samen met ons de keuken in en laat je verleiden door deze typische lasagne con salsiccia alla napoletana. Ook de krokante korst maakt deze lasagne bijzonder. Geloof ons: niet enkel kinderen zijn er dol op… Ziehier onze versie, al meerdere keren met succes uitgetest! Buon appetito!
 
Ingrediënten (voor één grote lasagneschotel)

  • 10 verse lasagnevellen (voor 4 lagen; 2,5 per laag)
  • 750 g boerenchipolata
  • 400 g mozzarella cucina (rechthoekige blok)
  • 250 g ricotta
  • 7 eieren
  • 15 verse tomaten of 1,2 kg gepelde tomaten uit blik
  • 2 teentjes look
  • 1 plantje basilicum
  • 120 g geraspte parmezaan
  • extra vergine olijfolie
  • zwarte peper en zeezout
  • evt. piment d’espelette of een paar stukjes gedroogde chilipeper (voor een pittiger saus)

Bereiding     

  • Pel en ontpit de tomaten en snij ze in kleine blokjes. 
  • Stoof de teentjes look in wat olijfolie.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, kruid met peper en zout en laat alles 10 à 15 min. verder stoven. Kruid evt. bij met wat piment d’espelette of stukjes chilipeper. Voeg de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes toe.   
  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
  • Kook 5 eieren ca. 10 min. in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in schijfjes.
  • Bak de worstjes in wat olijfolie. Snij ze in stukken van ca. 2 cm.
  • Schik alles in een lasagneschotel:  beetje olijfolie – lasagnevellen – halve portie tomaat – halve portie mozzarella (+ zwarte peper) / lasagnevellen – ricotta – ei – chipolata / lasagnevellen – halve portie tomaat – halve portie mozzarella (+ zwarte peper) / lasagnevellen.
  • Klop 2 volledige eieren met 60 g parmezaan en kruid met peper en zout ; wrijf dit open op de bovenste laag lasagnevellen.
  • Bestrooi alles met 60 g parmezaan.
  • Bak ca 30 min. in de oven op 190°.
worstjeslasagne
worstjeslasagne
worstjeslasagne
worstjeslasagne
worstjeslasagne
worstjeslasagne

Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties