Groentelasagne met Griekse yoghurt en gehakt

09/04/2020 Reageer
groentelasagne

In deze lekkere mediterraanse lasagne staan volgende groenten centraal: spinazie, tomaat en aubergine. Verrassend ingrediënt is zeker de Griekse yoghurt, alom geprezen omwille van zijn stevige en romige structuur. Ook al kan je deze smaakvolle schotel perfect vegetarisch eten, geloof ons: wat rul gebakken gehakt maakt dit gerecht af. Bind de keukenschort om en begin eraan!

Recept voor 1 kleine lasagneschotel (4 personen)

Ingrediënten 

  • 6 verse lasagnevellen
  • 600 g gehakt naar keuze (varkens-rundsgehakt, lamsgehakt…) Tip voor een vegetarische versie: vervang gehakt bijv. door champignons.
  • 400 g volle Griekse yoghurt
  • 400 g verse spinazie
  • 4 à 5 blozende tomaten
  • 1 grote aubergine
  • een handvol verse basilicum (of gedroogd)
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 80 g geraspte parmezaan
  • extra vierge olijfolie
  • zwarte peper / zeezout 
  • evt. gemalen peperoncino (of piment d’espelette)

Bereiding

  • Spoel de spinazie en zwier ze droog.
  • Halveer de tomaten en verwijder met een theelepel de pitjes en het sap. Snij het resterende vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes.
  • Snipper de sjalot en de teentjes look fijn.
  • Giet een goeie geut olijfolie in een ruime kookpot en fruit de sjalot.
  • Voeg de aubergineblokjes toe en roer een paar minuten goed om. Voeg desnoods wat extra olijfolie toe.
  • Meng er de tomatenblokjes en de knoflooksnippers onder en roer opnieuw een paar minuten.
  • Voeg ten slotte de spinazie toe en laat die gedurende een tiental minuten slinken. Roer regelmatig om.
  • Kruid af met zeezout en zwarte peper en – voor wie houdt van extra pit – een snuifje gemalen peperoncino.
  • Breng de Griekse yoghurt op smaak met zeezout, zwarte peper en basilicum die je in stukjes scheurt.
  • Bak het gehakt rul in wat olijfolie.
  • Stel nu de lasagneschotel samen. Vet de schotel in met olijfolie en leg er twee lasagnevellen naast elkaar in. Verdeel er de helft van het groentemengsel over. Bedek met twee lasagnevellen. Strijk er het yoghurtmengsel over en beleg met het gehakt. Leg er opnieuw twee lasagnevellen op en bestrijk die met de andere helft van het groentemengsel. Bestrooi tot slot met geraspte parmezaan.
  • Bak ca. 25 min. in een voorverwarmde oven van 190°.

Voorzie hierbij een lekkere rode wijn. Buon appetito!


groentelasagne
groentelasagne
groentelasagne
groentelasagne
groentelasagne
groentelasagne
groentelasagne
groentelasagne
groentelasagne
groentelasagne
groentelasagne
Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties