Pasta met pesto van prei en pistache

19/12/2018 Reageer
Pasta_pesto_pistache

De combinatie van prei en gehakt is traditioneel een succesformule en valt zowel bij groot als klein in de smaak. Voeg daar dan nog een lekkere pasta aan toe en je zult alleen maar blije gezichten zien. In dit pastagerecht geven we er een extra toets aan, door er pistachenoten en venkelzaadjes aan toe te voegen. Wedden dat je scoort?

Benodigdheden (voor 5 personen)

  • 500 g pasta naar keuze (bij voorkeur korte pasta)
  • 800 g prei (= ca. 4 stalen)
  • 80 g (geroosterde) pistachenoten
  • 80 g fijn geraspte parmezaan
  • 500 g gehakt naar keuze
  • 10 g venkelzaadjes
  • extra vergine olijfolie
  • 1 dl lauw water
  • zwarte peper en zeezout
  • evt gemalen peperoncino (of cayennepeper)

Bereiding

  • Reinig de prei en snij in dunne ringen.
  • Fruit de preiringen in 3 el olijfolie en kruid met peper en zout. Laat wat afkoelen.
  • Hou 150 g gefruite preiringen apart. Mix de rest van de prei met 40 g pistachenoten, 40 g fijn geraspte parmezaan, 4 el olijfolie en 1 dl lauw water. Wie het pittig wil, kan wat gemalen peperoncino toevoegen.
  • Plet de venkelzaadjes in een vijzel en meng ze onder het gehakt.
  • Kook de pasta beetgaar in voldoende, gezouten water. Giet af, maar bewaar zeker voldoende kookvocht.
  • Bak intussen het gehakt rul in een antikleefpan zonder olie. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm de preipesto even in de microgolf en voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe, zodat je een soepele saus krijgt.
  • Verwarm ook de resterende preiringen even in de microgolf.
  • Meng de preipesto voorzichtig door de pasta, samen met het gebakken gehakt.
  • Schep de pastabereiding in voorverwarmde borden. Werk af met de verwarmde preiringen en de resterende pistachenoten. Strooi er eventueel nog wat parmezaan over.

Tip

  • Vervang het gehakt door krokant gebakken gerookte spekblokjes. Eveneens een toppertje!

Pasta_pesto_pistache

Pasta_pesto_pistache

Pasta_prei_piastache

Pasta_pesto_pistache

Reacties